Știrile zilei: Un transportor blindat rusesc K-17 Bumerang a luat foc; Performanță pentru F-35 într-o 'misiune-test nucleară'; Trageri cu rachete sol-aer la Capu Midia

DefenseRomania Team / 26 iun 2020 / 08:36

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de miercuri, 25 iunie.

1. Ce nu a vrut propaganda lui Putin să vedem? Un transportor blindat K-17 Bumerang a luat foc în timpul paradei militare (Video)

Cel mai nou model de transportor blindat rusesc VPK-7829 K-17 Bumerang 8x8 a luat foc în timpul unei parade militare, care a avut loc în cursul zilei de ieri, în Piața Roșie din Moscova.

 

2. Performanță pentru F-35 într-o 'misiune-test nucleară'. Aeronavele au lansat bombe inerte (Foto)

Americanii plănuiesc ca F-35A să aibă și capacitate nucleară în următorii ani. În acest sens SUA lucrează intens la dezvoltarea acestor capacități.

 

3. Trageri cu rachete sol-aer la Capu Midia. Rachete KUB, lansate simultan

După o pauză de circa trei luni, cauzată de epidemia de coronavirus, au fost reluate tragerile cu rachete sol-aer în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia. 

 

4. Spania vrea să achiziţioneze 1.000 de transportoare blindate de tip Piranha V

Guvernul spaniol a autorizat atribuirea către General Dynamics European Land Systems Santa Barbara a unui contractul pentru începerea producţiei primului lot de 348 VCR (Vehicle de Combate sobre Ruedas) 8 × 8 – pentru o valoare estimată de 2.083.275.262,81 euro – dintr-un total de 1000 de unităţi.

5. Planul SUA privind relocarea de trupe din Germania în Polonia | Lituania manifestă unele rezerve

Ministrul lituanian al apărării Raimundas Karoblis a declarat joi că are sentimente ambivalente cu privire la planul privind retragerea parţială a trupelor americane din Germania şi relocarea unora dintre acestea în Polonia

 

6. Anatol Șalaru: Putin are nevoie de un război. Moldova e vulnerabilă și e un pericol foarte mare pentru România

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării la Chișinău și lider al formațiunii unioniste Partidul Unității Naționale, a atras atenția cu privire la strategia Federației Ruse.

 

7. Japonia își cere 'scuze profunde' și renunță oficial la sistemului american Aegis Ashore, după ce suspendase desfășurarea

Guvernul nipon a confirmat că renunţă la desfăşurarea pe teritoriul Japoniei a sistemului de apărare antirachetă american Aegis Ashore, la câteva zile după ce a anunţat suspendarea acestui program.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy