Știrile zilei: Un transportor blindat rusesc K-17 Bumerang a luat foc; Performanță pentru F-35 într-o 'misiune-test nucleară'; Trageri cu rachete sol-aer la Capu Midia

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de miercuri, 25 iunie.

1. Ce nu a vrut propaganda lui Putin să vedem? Un transportor blindat K-17 Bumerang a luat foc în timpul paradei militare (Video)

Cel mai nou model de transportor blindat rusesc VPK-7829 K-17 Bumerang 8x8 a luat foc în timpul unei parade militare, care a avut loc în cursul zilei de ieri, în Piața Roșie din Moscova.

 

2. Performanță pentru F-35 într-o 'misiune-test nucleară'. Aeronavele au lansat bombe inerte (Foto)

Americanii plănuiesc ca F-35A să aibă și capacitate nucleară în următorii ani. În acest sens SUA lucrează intens la dezvoltarea acestor capacități.

 

3. Trageri cu rachete sol-aer la Capu Midia. Rachete KUB, lansate simultan

După o pauză de circa trei luni, cauzată de epidemia de coronavirus, au fost reluate tragerile cu rachete sol-aer în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia. 

 

4. Spania vrea să achiziţioneze 1.000 de transportoare blindate de tip Piranha V

Guvernul spaniol a autorizat atribuirea către General Dynamics European Land Systems Santa Barbara a unui contractul pentru începerea producţiei primului lot de 348 VCR (Vehicle de Combate sobre Ruedas) 8 × 8 – pentru o valoare estimată de 2.083.275.262,81 euro – dintr-un total de 1000 de unităţi.

5. Planul SUA privind relocarea de trupe din Germania în Polonia | Lituania manifestă unele rezerve

Ministrul lituanian al apărării Raimundas Karoblis a declarat joi că are sentimente ambivalente cu privire la planul privind retragerea parţială a trupelor americane din Germania şi relocarea unora dintre acestea în Polonia

 

6. Anatol Șalaru: Putin are nevoie de un război. Moldova e vulnerabilă și e un pericol foarte mare pentru România

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării la Chișinău și lider al formațiunii unioniste Partidul Unității Naționale, a atras atenția cu privire la strategia Federației Ruse.

 

7. Japonia își cere 'scuze profunde' și renunță oficial la sistemului american Aegis Ashore, după ce suspendase desfășurarea

Guvernul nipon a confirmat că renunţă la desfăşurarea pe teritoriul Japoniei a sistemului de apărare antirachetă american Aegis Ashore, la câteva zile după ce a anunţat suspendarea acestui program.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel