Știrile zilei: Turcia face primii pași spre închiderea Bosforului pentru navele de luptă; Polonia ar putea să producă drone; Exercițiu româno-ucrainean la graniţa de est a NATO

DefenseRomania Team / 10 sep 2020 / 08:07
Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia
Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de miercuri, 9 septembrie.

1. Turcia face primii pași spre închiderea Bosforului pentru navele de luptă

În media online și pe rețelele de socializare din Rusia, este intens vehiculată informația potrivit căreia Turcia va bloca accesul navelor de luptă rusești prin strâmtorile care leagă Marea Neagră de Marea Mediterană.

 

2.  Polonia ar putea să producă drone. Compania Lockheed Martin, dispusă să colaboreze cu industria poloneză de apărare

Având în vedere că Polonia va achiziționa 32 de avioane de luptă F-35A, ca parte a unui acord semnat la începutul acestui an, compania americană care produce aceste avioane, Lockheed Martin, este dispusă să ofere Varşoviei drone cu rază lungă de acțiune pentru a spori capacitatea de apărare aeriană.

 

3. Exercițiu româno-ucrainean la graniţa de est a NATO

Forţele Navale Române organizează, planifică şi conduc, în perioada 7-11 septembrie, exerciţiul româno-ucrainean "Riverine 2020", pe fluviul Dunărea, în zona cuprinsă între Tulcea şi Izmail (Ucraina), la care participă aproximativ 300 de marinari militari din cele două state.

 

4.  Suedia, ofertă pentru vânzarea a 12 noi avioane de vânătoare Gripen C / D către Croația

Reprezentanții Administrației Suedeze pentru Materiale de Apărare (FMV) și Ambasada Suediei în Croația au înaintat autorităților croate propunerea Guvern-Guvern (n.r. Government to Government, G2G) de 12 noi avioane de luptă Gripen C / D. 

 

5.  Turcia are nevoie de avioanele de vânătoare rusești Su-35 și Su-57 într-un eventual conflict cu Grecia

Conflictul dintre Turcia și Grecia în ceea ce privește resursele din estul Mării Mediterane pare să se îndrepte către o soluție de forță. Statele Unite stau, deocamdată, în expectativă, Europa înarmează Atena, în timp ce Ankara, în mod aparent, pariază pe armamentele rusești.

 

6.  Bombardiere B-52 Stratofortress și portavionul Theodore Roosevelt, antrenamente cu partenerii africani

Bombardierele B-52 Stratofortress care sprijină US Africa Command au început o serie de exerciții de interoperabilitate alături de avioanele de luptă ale aliaților din Africa de Nord.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy