Bombardiere B-52 Stratofortress și portavionul Theodore Roosevelt, antrenamente cu partenerii africani

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Bombardierele B-52 Stratofortress care sprijină US Africa Command au început o serie de exerciții de interoperabilitate alături de avioanele de luptă ale aliaților din Africa de Nord.

Două avioane B-52 din cadrul Bomber Task Force Mission, inclusiv de la baza Forței Aeriene Minot din Dakota de Nord, au zburat alături de patru avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Marocane, se arată într-un comunicat al AFRICOM.

Marți, alte două bombardiere B-52 s-au antrenat cu o pereche de avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Tunisiene, se spune într-un alt comunicat, transmite AirForceTimes.

"Abilitatea noastră de a desfășura aceste misiuni împreună cu partenerii noștri africani ne îmbunătățește interoperabilitatea și capacitatea de reacție colectivă pentru a asigura securitatea și stabilitatea pe continentul african", a declarat generalul Bradford Gering din cadrul US Navy, director adjunct de operațiuni pentru AFRICOM. „Este o modalitate prin care forțele noastre demonstrează hotărârea noastră de cooperare împotriva actorilor maligni și în sprijinul prosperității regionale”, a mai spus generalul.

Citește și: Lockheed Martin a primit de la Pentagon un contract pentru 90 de avioane F-16

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel