Bombardiere B-52 Stratofortress și portavionul Theodore Roosevelt, antrenamente cu partenerii africani

Eduard Pascu / 09 sep 2020 / 11:43

Bombardierele B-52 Stratofortress care sprijină US Africa Command au început o serie de exerciții de interoperabilitate alături de avioanele de luptă ale aliaților din Africa de Nord.

Două avioane B-52 din cadrul Bomber Task Force Mission, inclusiv de la baza Forței Aeriene Minot din Dakota de Nord, au zburat alături de patru avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Marocane, se arată într-un comunicat al AFRICOM.

Marți, alte două bombardiere B-52 s-au antrenat cu o pereche de avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Tunisiene, se spune într-un alt comunicat, transmite AirForceTimes.

"Abilitatea noastră de a desfășura aceste misiuni împreună cu partenerii noștri africani ne îmbunătățește interoperabilitatea și capacitatea de reacție colectivă pentru a asigura securitatea și stabilitatea pe continentul african", a declarat generalul Bradford Gering din cadrul US Navy, director adjunct de operațiuni pentru AFRICOM. „Este o modalitate prin care forțele noastre demonstrează hotărârea noastră de cooperare împotriva actorilor maligni și în sprijinul prosperității regionale”, a mai spus generalul.

Citește și: Lockheed Martin a primit de la Pentagon un contract pentru 90 de avioane F-16

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy