Știrile zilei: Prioritățile Armatei române; Statele Unite aprobă o posibilă vânzare a 80 de avioane F-35 și F/A-18 către Elveția; Prăbuşirea avionului F-35B, suprinsă de martori

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: MApN Facebook
Sursă foto: MApN Facebook

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 1 octombrie. 

1. Prioritățile Armatei române: Blindate, avioane multirol, sisteme de rachete. „Soldatul viitorului”, pe următoarele direcții de acțiune

Carta albă a apărării 2020 va fi adoptată de Guvernul României. Documentul prezintă, printre altele, și „programele de investiţii esenţiale destinate să asigure interesele de securitate ale statului român”.

 

2. Statele Unite au aprobat o posibilă vânzare a 80 de avioane F-35 și F / A-18 către Elveția

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare către Elveția a 80 de avioane F-35 și F / A-18E / F Super Hornet, precum și vânzarea a cinci sisteme Patriot (cea mai recentă versiune Configuration 3+), toate acestea valorând aproximativ 16 miliarde de dolari.

 

3. Momentul prăbuşiri avionului F-35B, suprins de martori oculari (Foto/Video)

Pe reţele de socializare şi pe site-urile de specialitate din domeniul apărării a apărut un material video – după cum precizează şi analiştii OSINT care se ocupă de secţiunea The War Zone, ai publicaţiei The Drive – în care se poate observa momentul în care avionul F-35B al US Marine Corps se izbeşte puternic de sol, după ce în aer a suferit mai multe avarii în urma coliziuni cu o aeronavă de realimentare KC-130J.

 

4. Drone de atac de mici dimensiuni vor fi integrate pe echipamentul de luptă de nouă generație al militarilor ruși

Dronele de atac de mici dimensiuni, precum și roboții și exoscheletele vor fi integrate în echipamentul de noua generație pentru soldații Rusiei.

 

5. Rusia continuă cu serviciul militar obligatoriu: 128.000 de tineri vor fi luați în armată

Forțele Armate ale Federației Ruse, au început campania de înrolări de toamnă. În baza unui decret semnat pe 30 septembrie de președintele rus, Vladimir Putin, în perioada 01.10-31.12.2020, vor fi încorporați pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu 128.000 de recruți.

 

6. Rusia urmăreşte să influenţeze alegerile din SUA | O grupare rusă s-a dat drept organizaţie media

Gruparea rusă acuzată de amestec în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 s-a dat drept organizaţie media independentă pentru a ţinti utilizatorii de extremă-dreapta de pe social media înaintea scrutinului prezidenţial american din noiembrie, au declarat pentru Reuters două surse apropiate anchetei lansate de Biroul Federal de Investigaţii american (FBI).

 

7. Intrarea Rusiei în război de partea Armeniei ar deschide Caucazul pentru turci și americani

Escaladarea conflictului armat din Nagorno-Karabah continuă să crească în intensitate. Atât Armenia, cât și Azerbaidjanul anunță „pierderi mari” în rândul părții adverse și distrugerea unor cantități importante de echipamente militare.

 

8. Rata sinuciderilor în US Army este pe un trend crescător

Departamentul Apărării din SUA a prezentat un al doilea Raport Anual al Sinuciderilor din US Army. Departamentul folosește atât surse din date interne, cât și civile, pentru a determina cauzele sinuciderilor militarilor.

 

9. Israel livrează primul sistem de apărare aeriană Iron Dome către armata SUA (Foto/Video)

Statele Unite au primit de la Israel, în cursul zilei de ieri, prima dintre cele două baterii ale sistemului de apărare antirachetă Iron Dome. Recepţia primei baterii a sistemului Iron Dome a avut loc la puțin peste un an după semnarea unui acord de cumpărare, a declarat ministerul israelian al Apărării, potrivit The Times of Israel.

 

10. Nagorno-Karabah | Erdogan pune gaz pe foc și sfidează apelul Franței, Rusiei și SUA

Franţa, Rusia şi SUA au cerut joi o încetare a focului imediată între Azerbaidjan şi forţele etnicilor armeni din Nagorno-Karabah, îndemnând părţile beligerante să revină fără întârziere la masa negocierilor, relatează Agerpres, care citează Reuters şi AFP. Inițiativa celor trei puteri nu e împărtășită însă și de Turcia. Președintele Recep Tayyip Erdogan condiționează pacea cu retragerea Armeniei din Nagorno-Karabah.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel