Rusia continuă cu serviciul militar obligatoriu: 128.000 de tineri vor fi luați în armată

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 01.10.2020, în Forțele Armate ale Federației Ruse, a început campania de înrolări de toamnă. În baza unui decret semnat pe 30 septembrie de președintele rus, Vladimir Putin, în perioada 01.10-31.12.2020, vor fi încorporați pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu 128.000 de recruți.

,,Pe 01 octombrie, a început campania Toamna-2020 de încorporare a cetățenilor pentru efectuarea serviciului militar. Este planificat ca în cei 85 de subiecți ai Federației Ruse să fie încorporați 128.000 de recruți, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani. La sosirea în unitățile militare, recruții vor intra în carantină timp de 14 zile”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Actuala campanie de încorporări este a doua campanie, după cea din primăvară, care se desfășoară în timpul pandemiei de coronavirus. În cadrul campaniei de încorporări de primăvară au fost încorporați pentru executarea serviciului militar obligatoriu 135.000 de recruți. După cum a declarat pentru cotidianul Krasnaya Zvezda șeful Direcției Principale Organizare-Mobilizare din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Evgheni Burdinsky, reducerea numărului de militari încorporați se datorează creșterii numărului de militari angajați pe bază de contract.

Potrivit precizărilor generalului Burdinsky, toate măsurile antiepidemiologice adoptate în timpul campaniei de încorporări de primăvară rămân valabile și în cadrul campaniei de toamnă.  

Comentariul autorului: În Federația Rusă, durata serviciului militar obligatoriu este de 12 luni. Până în anul 2008, durata acestuia a fost de 24 de luni.

Încorporările pentru executarea serviciului militar obligatoriu se fac în două campanii anuale, respectiv perioada de încorporări de primăvară (01 aprilie - 15 iunie), și perioada de încorporări de toamnă (01 octombrie - 31 decembrie).

În timpul campaniilor de încorporări de toamnă din anii precedenți numărul cetățenilor încorporați pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu a fost mai mare, respectiv de 132.000 de recruți în 2019 și de 132.500 în 2018. Probabil, pe măsură ce va crește procentul de profesionalizare a efectivelor Forțelor Armate ale Federației Ruse, numărul de militari în termen va continua să scadă.

Deocamdată, reprezentanții ruși se pronunță pentru menținerea unui sistem mixt al efectivelor, format din militari angajați și militari în termen. Cel puțin pe termen scurt și mediu, nu se are în vedere profesionalizarea integrală a efectivelor.

Cu toate acestea, pe măsura dezvoltării armamentelor, deservirea lor va fi tot mai dificilă pentru militarii în termen, deoarece necesită o înaltă specializare, ce nu se poate obține în câteva săptămâni sau luni de pregătire.

 

 

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel