Știrile zilei: Damen reduce forța de muncă din România; Propaganda rusă acuză Ucraina pentru exploziile din Beirut; Statele Unite mută US Africa Command din Germania; Avioane americane, interceptate

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de miercuri, 5 august.

1. Damen își reduce masiv forța de muncă din România

Constructorul naval Damen își va reduce forța de muncă din România cu 870 de persoane, în cadrul unui plan care mai prevede și concedierea a 180 de angajați din Olanda, pe fondul efectelor economice ale pandemiei.

 

2. Propaganda rusă acuză Ucraina că s-ar afla la originea exploziilor din Beirut

Cel puțin 100 de persoane au murit și alte 4.000 au fost rănite ca urmare a exploziilor care au avut loc în portul din Beirut. Cu toate că încă nu există o versiune oficială cu privire la cauza exploziilor, propaganda Kremlinului se folosește de tragedie pentru a învinovăți Ucraina de cele întâmplate ieri. 

 

3. Ziua Marinei se mută în mediul online. Tururi virtuale și transmisii pe pagina de Facebook

Statul Major al Forţelor Navale continuă tradiţia sărbătoririi Zilei Marinei Române, manifestările fiind adaptate noilor condiţii impuse de contextul pandemiei provocată de noul coronavirus SARS CoV-2.

 

4. Statele Unite vor muta US Africa Command din Germania

În cadrul planului de retragere a trupelor americane staționate în Germania, Pentagonul va muta și sediul US Africa Command de la Stuttgart.

 

5. Cauza exploziei din Portul Beirut ar fi mii de tone de nitrat de amoniu confiscate de pe o navă sub pavilionul Republicii Moldova

Explozia care a zguduit ieri Portul Beirut din Liban ar fi fost produsă de mii de tone de nirat de amoniu. Marfa ar fi fost confiscată de pe o navă sub pavilion Republica Moldova care efectua un transport din Batumi-Georgia către Biera-Mozambic. 

 

6. Ministerul rus al Apărării susţine că un avion Su-27 a interceptat două avioane de recunoaştere americane deasupra Mării Negre

Armata rusă a ridicat miercuri de la sol un avion de vânătoare Su-27 pentru a intercepta două avioane de recunoaştere americane care se apropiau de frontiera rusă deasupra Mării Negre, au indicat agenţii de presă ruse, citând un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

 

7. Egiptul sfidează sancțiunile SUA și confirmă Su-35. Cairo voia F-35, dar acuză nu e tratată precum Israelul

Decizia Egiptului de a achiziționa aeronave rusești Su-35 a nemulțumit SUA care a amenințat țara nord-africană cu sancțiuni. Egiptul a semnat la începutul anului trecut un acord cu Federația Rusă care se ridică la 2 miliarde de dolari, în urma căruia, sub comanda forțelor de la Cairo ar urma să ajungă 24 de avioane Su-35.

 

8. Războiul economic SUA – China: Runda ucraineană - Investitorii chinezi au ajuns în industria militară aeronautică

Reprezentanții grupului DSN al lui Alexander Yaroslavsky au ajuns, la începutul lunii august, la un acord cu investitorii chinezi reprezentând compania offshore Skyrizon Aircraft Holdings Limited, pentru cooperarea în domeniul fabricării de aeronave ucrainene. Înțelegerea dintre părți privește întreprinderea „Motor Sich” din Zaporojie specializată în producerea motoarelor de avioane și elicoptere, inclusiv militare.

 

9. Rusia lansează producția în serie a pistolului Udav destinat armatei

TsNIITochMash (parte a corporației de stat Rostec) anunță că a lansat producția primului lot de pistoale Udav de 9 mm.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel