Statele Unite vor muta US Africa Command din Germania

Eduard Pascu |
Data publicării:

În cadrul planului de retragere a trupelor americane staționate în Germania, Pentagonul va muta și sediul US Africa Command de la Stuttgart.

Ca parte a US European Command, secretarul Apărării a anunțat public intenția de a efectua ajustări ale forței americane în zona de operațiuni a Europei. Modificarea este concepută pentru a sprijini strategiile naționale de apărare și securitate, pentru a se adapta la schimbarea mediului strategic global și pentru a aborda cel mai bine prioritățile globale, se arată într-un comunicat al US Africom.

Pe lângă alte comandamente care funcționează în Germania și care vor fi mutate, SUA analizează și mutarea comandamentului US Africom. Comanda va analiza mai întâi opțiunile din altă parte a Europei, dar va lua în considerare și opțiunile din Statele Unite, mai precizează sursa citată.

"US Africa Command intenționează să se mute. Deși probabil că va dura câteva luni pentru a lua în considerare locațiile și a lua o decizie, procesul deja a început. Vă asigurăm că vom sprijini în continuare partenerii africani, familiile și forțele noastre aliate”, a spus generalul Stephen Townsend, comandantul US Africa Command.

Cartierul general al US Africa Command a luat ființă în 2008 la Stuttgart, Germania, pentru a promova și a proteja interesele naționale ale SUA în Africa și pentru a dezvolta forțe militare bine pregătite alături de națiunile aliate.

„Este important ca partenerii noștri africani să înțeleagă că angajamentul nostru față de ei rămâne puternic”, a spus Townsend. "US Africa Command va continua să colaboreze cu partenerii noștri africani și aliați pentru a aborda interesele reciproce”, a mai spus generalul.

Citește și: Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel