Theresa May, tentativă de asasinare. MI5 și FBI, complot dejucat

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Theresa May
Theresa May

Un britanic a fost găsit vinovat, miercuri, pentru un complot ce viza asasinarea şefei guvernului de la Londra, Theresa May, transmite Reuters. 

Naa'imur Rahman, 20 de ani, din nordul Londrei, a fost condamnat de instanţă pentru pregătirea comiterii unor acte de terorism. 

Rahman plănuia să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la porţile Downing Street, reşedinţa oficială şi biroul premierului britanic, după care, în haosul creat, intenţiona să o ucidă pe May. 

Complotul a fost dejucat atunci când Rahman, în timp ce planifica presupusul atac, a crezut că discută online cu membri ai grupării Stat Islamic, dar de fapt a comunicat cu agenţi sub acoperire ai FBI şi MI5. 

Tânărul a fost arestat în noiembrie anul trecut. 

Anul trecut, Marea Britanie a suferit o serie de atacuri teroriste, la Londra şi Manchester, în care au fost ucise 36 de persoane. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel