Thales va furniza sistemul de conducere a luptei pentru fregatele MKS 180 construite de Damen pentru Germania

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Damen Schelde Naval Shipbuilding și Thales au semnat pe 17 noiembrie 2020 contractul pentru livrarea și integrarea completă a sistemului de luptă al Thales pentru cele patru fregate din clasa MKS 180 contractate de Marina germană. Sistemul va fi proiectat de Damen și construit în totalitate de șantierele navale germane, sub managementul Damen.

Contractul, evaluat la 1,5 miliarde de euro, va fi executat de centrele navale de excelență ale Thales din Hengelo (Olanda), Kiel și Wilhelmshaven (Germania) în cooperare cu un număr substanțial de subcontractori germani, transmite defense-aerospace.

La baza acestui contract se află cooperarea industriilor navale germane și olandeze, inclusiv numeroase oportunități comune pentru Damen și Thales din Olanda de a inova în cadrul proiectelor navale de construcție navală, adesea cu participarea Ministerului Apărării al Olandei. Proiectul subliniază ambiția companiilor Damen și Thales de a construi o cooperare suplimentară cu șantierele navale și industriile partenere în cadrul programelor navale europene de ultimă generație.

Misiunea și sistemul de luptă produs de Thales includ de conducere a luptei Tacticos și sistemul de conconducere al focului AWWS (Above Water Warfare System). Contractul include patru sisteme de nave, servicii logistice, precum și opțiunea pentru una sau două nave suplimentare.

 

 

AWWS este un sistem de luptă de ultimă generație, care ajută echipajele navei să contracareze și să neutralizeze atacurile complexe, analizând și optimizând continuu mediul tactic și utilizarea resurselor. AWWS va fi combinat cu Active Phased Array Radar (APAR) Bl2, versiunea modernizată a radarului multifuncțional de tip Thales Active Electronically Scanned Array (AESA).

În 2019, Thales a semnat un contract de dezvoltare AWWS pentru noile fregate M pentru armata belgiană și olandeză.

Citește și: Damen a semnat contractul pentru fregatele germane MKS-180

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel