Testarea armelor dronei de atac Ohotnik (Vânătorul), anunțată în Rusia

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rușii au anunțat când vor începe testarea armamentului dronei de atac Okhotnik.

Astfel, potrivit celor de la TASS care citează o sursă din industria de apărare, Rusia va începe testarea armamentului dronei de atac Okhotnik (n.r. - Hunter - Vânătorul) anul viitor, în 2020. 

"Testarea dronei Okhotnik va continua și în 2020. Ca parte a unei noi etape, toate armele dronei vor începe să fie testate”, a confirmat o sursă din industria de apărare, pentru TASS.

Până la finalul acestui an Okhotnik va mai efectua o serie de zboruri, dar fără armament. Drona va mai fi testată, atât pe timp de zi cât și de noapte, alături de avioane de vânătoare, dar va efectua și zboruri independente. Sursa citată precizează că nu are încă o confirmare oficială a acestor informații.

Experții susțin că în crearea noii drone ruseşti de vânătoare Ohotnik a fost copiată tehnologia dronei stealth americane RQ-170 "Sentinel''.

Ohotnik este un proiect de drona grea de generația a șasea, dezvoltat de Sukhoi din anul 2012, la comanda Ministerului rus al Apărării.

CITEȘTE ȘI: Primul zbor al dronei S-70 Ohotnik (Vânătorul) alături de un avion de luptă Sukhoi Su-57 (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel