Nouă strategie: Teoria briceagului elvețian în cadrul US Air Force

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Arctic Challenge 2019  Sursa foto: US Air Force
Arctic Challenge 2019 Sursa foto: US Air Force

Angajarea unei forțe ”Agile Combat (ACE)” - un număr mic de aeronave și personal care poate avansa rapid și poate lupta în locații îndepărtate și austere, cu o amprentă minimă - prinde.

Programul ”briceagului elvețian” a luat naștere în Forțele Aeriene din Pacific când șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul Charles Q. Brown Jr. era la comandă și, de asemenea, a fost testat în Europa. Conceptul prevede că piloții pot fi instruiți pentru a face mai multe sarcini, astfel încât să fie nevoie de detașarea a mai puțin personal general pentru orice operațiune dată, arată Air Force Magazine.

Acum Forțele Aeriene dezvoltă un program pentru ca piloții să poată fi desemnați ”multi-rol”, astfel încât să fie pregătiți să facă lucruri precum protejarea unei baze, încărcarea armelor, scoaterea avioanelor din hangar și întoarcerea lor dar și alte sarcini în plus față de cele definite de codul lor special de forță aeriană (AFSC).

”Vechiul concept de mobilizare pentru luptă era: Ne înfășurăm într-un număr cu adevărat mare și vom avea un fel de amprentă permanentă”, a spus generalul-maior Mark. D. Camerer, comandantul Centrului Expediționar al Forțelor Aeriene din SUA (CE). ”Și ne-am aștepta să fim întotdeauna gata că putem apăra baza și că nu trebuie să ne facem griji cu privire la atacul de sus sau de oriunde; putem rămâne acolo mult timp, putem aduce 200, 300, 400 de oameni pentru a executa asta”.

 

Cum a început planul

 

Impulsul pentru crearea de aviatori multi-rol (MCA) a început în vara anului 2019, în timp ce comandanții adjuncți din toată forța aeriană s-au întâlnit pentru ”Conferința Agilității USAF”. Ocuparea forței de muncă ”Agile Combat” a luat amploare la nivelul întregului serviciu și s-a stabilit că piloții au nevoie de o creștere a abilităților. La sfârșitul conferinței de cinci zile, comandanții adjuncți au însărcinat Centrul Expediționar al Forțelor Aeriene să genereze un program de pregătire de sprijin pentru luptă expediționară pentru detașarea de piloți în cazul unei intervenții de urgență.

Piloții din cadrul Centrului Expediționar al Forțelor Aeriene petrec două săptămâni învățând diferite informații despre armament și dezvoltă abilități medicale, culminând cu navigație terestră și exerciții în care întâlnesc trăgători activi, interacționează cu ”localnicii” pentru a culege informații și alte scenarii mai familiare soldaților decât piloților. Instruirea de bază își propune să mențină aviatorii sub presiune, oferind cunoștințele de bază de care au nevoie dacă lucrurile devin periculoase.

Școala are deja aproximativ 10.000 de piloți pe an, iar Forțele Aeriene vor să formeze acea linie de bază în încercarea sa de a instrui piloți multi-rol.

Conceptul este ca piloții ”să se antreneze ca o echipă multifuncțională, permițându-se ca prin instruire să învețe să acționeze independent pentru a îndeplini acele obiective ale misiunii în cadrul unor niveluri acceptabile de risc”, a declarat maiorul Jeffrey VanGuilder, șeful operațiuni în direcția Centrului Expediționar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel