Teheranul susține că a dejucat un plan al Israelului care urmărea sabotarea programelor aerospațiale iraniene

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachetă iraniană Zolfaghar
Rachetă iraniană Zolfaghar

Teheranul a acuzat Israelul că se află în spatele unui plan eșuat de a sabota industria iraniană de apărare și producția de rachete, a informat astăzi presa de stat iraniană.

Ministerul iranian al Apărării susține că a reușit să prevină un sabotaj asupra programului său militar.

„Departamentul de informații al Ministerului Apărării a dejucat unul dintre cele mai mari planuri de sabotaj care viza programul iranian de rachete, aviația și industria militară aerospațială”, a declarat televiziunea de stat iraniană. „Acest sabotaj a fost efectuat sub conducerea serviciilor de informații sioniste și a agenților acestora”.

Israelul nu a comentat încă acuzațiile. Un oficial al Ministerului iranian al Apărării a declarat, potrivit presei de stat, că o rețea de agenți a încercat să introducă piese defecte în producția de rachete avansate.

În ultimele luni, o rețea profesionistă, care a beneficiat de cooperarea unor elemente infiltrate, a planificat să introducă piese defecte în lanțul de aprovizionare al liniei de producție de rachete avansate din industriile de rachete ale ministerului iranian al apărării”, se arată în comunicat, adăugându-se că rețeaua de sabotaj a căzut într-o capcană pusă la cale de forțele de informații de la ministerul apărării.

Agenția de presă IRNA mai arată că rețeaua era condusă de Mossad-ul regimului israelian

Tensiunile dintre Iran și Israel sunt printre cele mai problematice dosare de securitate globală. De zeci de ani, cele două state duc un „război” tăcut, cu acuzații reciproce de sabotaj și planificări de asasinate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel