Tătucul națiunii (Video). Putin își critică public vicepremierul pentru lipsa contractelor de noi avioane. ”Serios, de ce faci pe prostul?”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Putin l-a mustrat public ieri pe Denis Manturov pentru eșecul viceprim-ministrului de a asigura mai multe avioane militare. Președintele rus înfuriat a mers chiar atât de departe.

Într-o nouă încercare de a proiecta imaginea unui lider puternic, Kremlinul a publicat un clip în care este surprinsă o discuție între Vladimir Putin și ministrul Comerțului și Industriei, Denis Manturov.

Motivul, se pare, a fost acela de a-l face pe Președintele țării să pară că este stăpân pe situație. Momentul aduce aminte de sceneta de acum 20 de ani, când Putin îl pune la punct pe Oleg Deripaska (la acea vreme unul dintre cei mai influenți oligarhi din Rusia).

Putin îl mustră public pe Manturov. Astfel, clipul îl arată pe Putin întrebându-l pe ministrul Comerțului și Industriei cu privire la lipsa „proiectelor de investiții”. Manturov a insistat că acestea sunt de fapt în desfășurare, moment în care liderul rus a izbucnit.

 

„Nu există contracte. Ce vrei să-mi spui?

 

Relația tensionată dintre președintele Rusiei și viceprim-ministrul Manturov au părut tensionate. Motivele țin probabil de economia eșuată a țării din cauza cheltuielilor sale militare mari, precum și a ultimei serii de eșecuri pe care le-au suferit recent forțele militare ale lui Putin.

Putin și-a exprimat nemulțumirea față de eșecul lui Mandurov de a obține comenzi pentru aeronave noi.

„Nu există contracte. Ce ai de gând să-mi spui? Știu că nu există contracte la companii, mi-au spus directorii”, se aude spunând Putin.

Ministrul Comerțului și Industriei a intervenit rapid că „proiectele de investiții” sunt gestionate în mod activ.

Putin a insistat că Mandurov a greșit. Când vicepremierul a încercat să-l avertizeze încă o dată cu privire la eforturile sale în curs, președintele Rusiei nu s-a mai putut abține:

„Hai să terminăm asta, ce rost mai are să disputăm aici cu tine?... Serios, de ce faci pe prostul?”

***

Scena aduce aminte de situația petrecută acum aproape un an, cu ocazia recunoașterii referendumurilor din Donețk și Luhansk.

Atunci, Putin l-a pus într-o situație neplăcută pe Seghei Narîșchin, șeful serviciilor ruse de informații externe SVR, care nu mai era sigur ce răspuns l-ar fi mulțumit pe liderul de la Kremlin.

 

Discuția lui Putin cu vicepremierul Manturov a fost publicată într-un moment în care la conducerea invaziei Rusiei din Ucraina au loc schimbări importante.

Liderul rus l-a retrogradat și pe Serghei Surovikin, supranumit „Generalul Armaghedon”, iar generalul Valery Gherasimov va prelua toate responsabilitățile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel