Tancurile doar începutul? Ucraina cere Occidentului și avioane de luptă și rachete cu rază lungă de acțiune

Darius Muresan |
Data publicării:
Avion de luptă MiG-29 polonez în timpul decolării. Foto: Ministerul Apărării de la Varșovia
Avion de luptă MiG-29 polonez în timpul decolării. Foto: Ministerul Apărării de la Varșovia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut miercuri aliaţilor săi occidentali rachete cu rază lungă de acţiune, precum şi avioane de luptă, după unda verde de la Washington şi Berlin pentru trimiterea de tancuri grele Kievului la capătul unor discuţii acerbe, informează Agerpres, care citează AFP.

"Trebuie să permitem, de asemenea, livrarea de rachete cu rază lungă de acţiune către Ucraina, acest lucru este important. De asemenea, trebuie să ne extindem cooperarea privind artileria şi trimiterea de avioane de luptă", a îndemnat preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, postat pe reţelele de socializare.


Liderul ucrainean a spus că şi-a repetat cererea într-un dialog telefonic cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

De asemenea, Volodimir Zelenski a mulţumit încă o dată preşedintelui american Joe Biden şi cancelarului german Olaf Scholz pentru că au dat undă verde miercuri trimiterii de tancuri de luptă occidentale Ucrainei, o premieră de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

"Le mulţumesc tuturor aliaţilor noştri pentru disponibilitatea de a ne oferi tancuri moderne şi indispensabile", a spus el.

Şeful statului ucrainean a dorit să sublinieze că, din punctul său de vedere,"cheia" pentru a face faţă forţelor ruse pe câmpul de luptă este "acum viteza şi volumul" livrărilor de tancuri grele armatei.

"Cheia acum este viteza şi volumul sunt acum cheia. Viteza de antrenament a soldaţilor noştri, viteza livrărilor de tancuri (...) şi volumul de sprijin", a subliniat preşedintele ucrainean.

Aceste anunţuri privind livrările de echipamente militare occidentale la Kiev vin pe măsură ce luptele se intensifică în estul Ucrainei, unde armata rusă a fost în ofensivă în ultimele zile.
Potrivit preşedintelui ucrainean, armata sa se confruntă "în fiecare zi cu zeci de atacuri inamice" în Donbas. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel