Tancuri T-72, modernizate de Bulgaria. Sofia continuă investițiile în echipamente militare sovietice

Darius Muresan / 12 dec 2018 / 20:52
Tancuri T-72, Bulgaria
Tancuri T-72, Bulgaria

Ministerul Apărării al Bulgariei continuă modernizările echipamentelor militare sovietice. Țara vecină inițiază un program de modernizare al tancurilor T-72.

Ministerul Apărării al Bulgariei intenționează să investească 8 milioane de dolari, informează Janes, pentru a moderniza tancurile T-72M1 și armamentului. Cel mai probabil contractul va fi semnat până la finalul anului în curs, urmând ca programul de modernizare să înceapă în 2019.

Vor intra în modernizare 13 tancuri sovietice T-72. Modernizarea va fi operată de Terem EAD, companie deținută de statul bulgar.

Decizia Bulgariei ar putea nemulțumi NATO, mai ales că Sofia a dat asigurări la reuniunile Alianței că va reduce dependența de armamentul rusesc. 

NATO este nemulțumită de faptul că Bulgaria continuă modernizarea echipamentelor sovietice pe care le are încă de pe vremea Tratutului de la Varșovia, considerând că astfel capacitatea de luptă a armatei are de suferit. 

Modernizarea tancurilor sovietice T-72 vine după ce Bulgaria a alocat aproape 75 de milioane de dolari în modernizarea și mentenanța avioanelor MiG-29 și Su-25. În cazul avioanelor, lucrările vor fi efectuate de către Aircraft Corporation din Rusia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy