Ministerul taiwanez al Apărării vrea să achiziţioneze rachete cu rază lungă de acţiune pentru a descuraja China

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul taiwanez al Apărării solicită aprobarea achiziţiei de rachete cu rază lungă de acţiune, pentru a descuraja potenţialele agresiuni viitoare din partea regimului comunist de la Beijing.

"Dezvoltarea echipamentului trebuie să fie pe termen lung, precisă şi mobilă, astfel încât inamicul să poată simţi că suntem pregătiţi imediat ce îşi trimite trupele", a declarat luni ministrul Apărării, Chiu Kuo-cheng, parlamentului la Taipei.

Potrivit Epoch Times, evoluţia survine după ce oficialii din Taiwan, inclusiv preşedintele Tsai Ing-wen, au declarat că este necesară modernizarea rapidă a arsenalului de apărare al insulei, având în vedere ameninţarea „severă” din partea Chinei, ceea ce înseamnă că Taiwanul trebuie să aibă capacitatea de a deveni o „fortăreaţă” în caz de atac.

Nu este clar ce prevede ministrul Apărării din Taiwan, Chiu Kuo-cheng, în ceea ce priveşte distanţa la care trebuie să bată rachetele cu rază lungă de acţiune propuse, dar în mod cert cererea sa va fi considerată o „linie roşie” pentru Beijing.

Potrivit Reuters, într-un raport scris adresat parlamentului, care a însoţit apariţia lui Chiu în Parlament, ministerul a declarat că atât rachetele cu rază medie cât şi cele cu rază lungă de acţiune au fost folosite în exerciţii de interceptare într-un poligon de testare de pe coasta de sud-est a Taiwanului.

Chiu a refuzat să ofere reporterilor detalii despre cât de departe ar dori să folosească rachetele din Taiwan.

Printre ultimele sisteme de armament american aprobate de administraţia Trump anul trecut, au fost incluse peste 100 de rachete de croazieră şi aproximativ zece lansatoare pe camioane, ambele cu o rază de acţiune de peste 250 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel