”Tabăra de primăvară” a partidului Șor: Moldoveni, pregătiți în Turcia pentru protestele antiguvernamentale de la Chișinău

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Proteste Republica Moldova / Partidul Şor
Proteste Republica Moldova / Partidul Şor

Un grup de cetățeni moldoveni s-a întors luni din Turcia, se presupune că după antrenamentul de pregătire pentru revolte în masă în timpul protestelor din capitală organizate de partidul pro-rus „Șor”.

Peste 80 de tineri din municipiul Chișinău și raioane ale R. Moldova ar fi fost transportați organizat de Partidul ”ȘOR” într-un ”sejur” de trei zile în stațiunea Belek din Turcia.

Potrivit postului din R. Modova TV8, „zeci de tineri din Chișinău și din mai multe regiuni ale Moldovei” au petrecut trei zile în Turcia, în perioada 3-6 martie, timp în care au urmat un antrenament special, și s-au întors luni pe aeroportul capitalei Turciei.

Echipa de filmare a TV8 a surprins „mai mulți sportivi care părăseau aeroportul din Chișinău și se îndreptau spre microbuze care îi așteptau în parcare”. „Unii dintre ei au încercat să-și acopere fețele, în timp ce alții au fugit pentru a nu intra în obiectivul camerei”, se arată în articol.

Potrivit surselor publicației Deschide.md din cadrul IGPF, o parte dintre tineri ar fi fost la instructaj pentru provocarea dezordinilor în masă în timpul protestelor, fiind antrenați să rupă cordoanele polițienești și să arunce fumigene. Alții urmau să se întoarcă R. Moldova cu bani pentru a finanța protestele.

TV8 mai arată că toți pasagerii cursei Istanbul - Chișinău, în care se aflau și cursanții moldoveni menționați, au stat aproape două ore la punctul de control. Reprezentanții poliției de frontieră nu au putut oferi informații detaliate despre motivele întârzierii.

Niciun cetățean moldovean nu a fost reținut, dar s-a raportat că patru cetăţeni străini au primit refuz de intrare în Moldova pe motiv că nu îndeplineau condiţiile.

La solicitarea TV8, Serviciul de Informații și Securitate din Moldova a declarat că verifică informațiile furnizate de postul TV.

„Deocamdată nu putem oferi informații mai detaliate, ancheta fiind încă în desfășurare. Confirmăm, de asemenea, că în limitele autorității sale legale, Serviciul investighează orice elemente care amenință securitatea națională, cu respectarea principiilor statului de drept. ”, au adăugat ei.

Au reacționat și reprezentanții formațiunii politice „Șor”, îndemnând să nu-i asocieze „cu scenarii de destabilizare în care este interesat doar PAS (partidul de guvernământ din Moldova ), pentru a se menține la putere prin forță”.

Se va aminti că pe 13 februarie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Rusia plănuiește, cu ajutorul protestelor opoziției și cu implicarea persoanelor cu pregătire militară, precum și a cetățenilor Rusiei, Belarusului, Serbiei  și Muntenegru , atacuri asupra clădirilor guvernamentale și schimbarea puterii în Moldova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel