Surovikin pare că a pierdut lupta la vârful Armatei ruse: Generalul a fost tras pe linie moartă și va ocupa o poziție simbolică

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul Serghei Surovikin, care a comandat trupele ruse în războiul din Ucraina timp de câteva luni, fiind cel acare a decis, în bună măsură, strategia de apărare a Armatei ruse în Ucraina.

Așa cum relata duminică și Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), generalul Serghei Surovikin ar fi fost ales în fruntea Comitetului de Miniștri al Comunității Statelor Independente (CSI) pe probleme de apărare aeriană.

Potrivit EurAsia Daily, Surovikin a fost ales în unanimitate. Anterior, șeful prezidiului organizației ofițerilor ruși, Serghei Lipovoy, a declarat că noua funcție pentru Surovikin, care a comandat forțele aeriene ale Federației Ruse, a fost convenită cu administrația președintelui Vladimir Putin.

La rândul său, Don24 acordă o mai mare importanță numirii lui Surovikin și susține că ”generalul Armaghedon”, așa cum acesta mai este numit în media, va ocupa o poziție cheie în sistemul de apărare aeriană al țărilor CSI, organizație care include, pe lângă Rusia, o mare parte din fostele republici sovietice: Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan, precum și rivalii Azerbaidjan și Armenia. ”În noua sa funcție, Surovikin va fi responsabil pentru funcționarea sistemului unificat de apărare aeriană al statelor membre CSI”, arată publicația rusă.

ISW notează că principalele instituții de presă nu au raportat despre numirea lui Surovikin și adaugă că transferul său într-un post în care nu are o putere reală este în conformitate cu practica Rusiei de a trimite comandanți nepopulari în posturi nesemnificative.

Surovikin a fost înlăturat oficial din postul de comandant al Forțelor Aerospațiale pe 22 august.

Întrucât el nu mai apăruse în public înainte, s-au speculat că ar fi în închisoare sau în arest la domiciliu. Cu toate acestea, săptămâna trecută a fost prezentată public o fotografie cu Surovikin ”sănătos, acasă, cu familia”, fiind prima imagine apărută public cu generalul, după mai bine de două luni de absență.

Surovikin este suspectat că știa despre planul regretatului șef Wagner Evgheni Prigojin care a încercat o lovitură de stat militară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel