”Sunt lipsuri în toate domeniile”. Un raport oficial dezvăluie că Armata germană încă folosește stații radio din anii 80

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militar din Armata germană / Foto: Bundeswehr, Jane Schmidt
Militar din Armata germană / Foto: Bundeswehr, Jane Schmidt

Bundeswehr ar trebui să devină o armată „gata de război”, se arată într-un raport prezentat Parlamentului, dar se pare că problemele sunt mai serioase dacât se credea.

Într-un document prezentat anual Parlamentului, raportorul pentru forțele armate, Eva Högl, arată că - în ciuda unei creșteri semnificative a bugetului pentru apărare anul trecut - nu s-a înregistrat aproape nicio îmbunătățire în privința personalului, echipamentelor și infrastructurii. 

De asemenea, Bundeswehr continuă să îmbătrânească și să se micșoreze. „Bundeswehr are încă prea puțin din toate”, a declarat Högl, marți, la Berlin, la prezentarea raportului său anual pentru 2023.

 

Prea puțin - la toate capitolele

 

Există o lipsă de muniție, piese de schimb, echipamente radio, armata nu are suficiente tancuri, nave și avioane", a spus oficialul.

Bundeswehr are deficiențe deosebite în domeniul digital și al comunicațiilor, potrivit unui raport din Financial Times (FT). În consecință, aceste sisteme sunt în „stare proastă”.

Spre exemplu, la un exercițiu NATO de anul trecut, trupele germane foloseau stații radio necriptate din anii 1980 care nu puteau comunica cu aliații, se arată în raport.

Digitalizarea rămâne un obiectiv îndepărtat. Documentele militare sunt, de asemenea, trimise doar prin fax în loc de e-mail securizat, iar dosarele medicale sunt disponibile doar pe hârtie. Dacă va fi necesar, soldații ar trebui să le trimită prin poștă, se mai arată în raport.

„În problema deficitului de personal, nu am vești bune. Armata germană (Bundeswehr) îmbătrânește și se micșorează”, a spus Hoegl și a subliniat că abordarea acestei probleme trebuie să fie o prioritate de top în lunile următoare.

Potrivit raportului anual, armata germană nu își atinge obiectivele de recrutare și are mii de posturi neocupate. Sună cunoscut, nu?

Cu abordările actuale, obiectivul de creștere a personalului Bundeswehr la 203.000 de soldați până în 2031 „nu poate fi atins”, a avertizat raportorul parlamentar pentru forțele armate.

Numărul militarilor Bundeswehr era de doar 181.500 la sfârșitul anului 2023, cu 1.500 de soldați temporari și profesioniști mai puțini.

Concluzia raportului este dură - „Nu avem încă forțe armate pe deplin operaționale” - dar abordarea Germaniei este mult mai sănătoasă decât ascunderea problemelor sub preș, așa cum se practică în multe state din fostul spațiu sovietic. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel