Summit Donald Trump - Kim Jong Un, anulat. Moon Jae-in, reuniune de urgență

Vladimir Neagu |
Data publicării:
Summitul G7 s-ar putea încheia fără un comunicat comun. Alternativă
Summitul G7 s-ar putea încheia fără un comunicat comun. Alternativă

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat joi o reuniune de urgenţă cu şeful serviciilor de informaţii şi cu ministrul sud-coreean al reunificării. 

Ședința fulger vine după anularea summitului Donald Trump-Kim Jong Un, a anunţat agenţia de ştiri Yonhap, relatează AFP.

Coreea de Sud 'încearcă să înţeleagă intenţiile preşedintelui Trump şi semnificaţia acestora', a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, Kim Eui-kyeom, după anunţul liderului de la Casa Albă.

'Sunt foarte nedumerit şi este foarte regretabil faptul că summitul SUA-Coreea de Nord nu va avea loc pe 12 iunie când fusese programat', a declarat Moon în cadrul reuniunii de urgenţă, citat de Yonhap, relatează Reuters.

Totodată, preşedintele Moon Jae-in a cerut discuţii directe între Donald Trump şi Kim Jong Un şi a subliniat că denuclearizarea Peninsulei Coreene nu ar trebui amânată de decizia anulării summitului.

Vezi și: Donald Trump a anulat summitul cu Kim Jong Un: Mânie intensă și ostilitate

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel