Suedia îndeplinește condiția Turciei și aprobă un amendament constituțional pentru combaterea terorismului

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Parlamentul suedez a aprobat un amendament constituțional care include legi împotriva terorismului, ca răspuns la o condiție a Turciei pentru aderarea Stockholmului la NATO.

Parlamentul a aprobat modificarea constituțională cu o majoritate de 278 din 349 de voturi, în timp ce Partidul de Stânga de opoziție a votat împotrivă.

Modificarea prevede limitarea libertății de a forma asociații de către cercurile care susțin terorismul și restricționarea acordării permisului de a demonstra, conform celor relatate de Agenția Turcă Anatolia.

Amendamentul constituțional este programat să intre în vigoare în ianuarie anul viitor și ar facilita procesul membrilor PKK, care se află pe lista organizațiilor teroriste din Suedia, Uniunea Europeană și Turcia.

De la anunțarea candidaturii comune a Suediei și Finlandei pentru aderarea la NATO în luna mai trecută, Turcia și-a exprimat refuzul său față de alătura celor două țări la Alianța Nord-Atlantică.

Ankara acuză cele două țări, în special Suedia, că găzduiesc luptători apropiați de PKK și Unități de Protecție a Poporului active în Siria considerați drept teroriști în Turcia.

Suedia a avut întotdeauna o legislație antiterorism liberală pentru a asigura libertatea de asociere și, până de curând, a împiedicat acuzațiile pur și simplu pentru apartenența la un grup despre care se crede că are un proiect terorist.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel