Suedia, acord de cooperare în domeniul apărării cu Norvegia şi Danemarca: Ştim că Rusia este pregătită să folosească forţa militară pentru a-şi îndeplini obiectivele politice

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Suedia va semna săptămâna aceasta un acord de cooperare în domeniul apărării cu Norvegia şi Danemarca pentru a contracara degradarea situaţiei de securitate în regiunea baltică, a anunţat joi postul de televiziune suedez TV4, transmite dpa.

Suedia, care nu este membră a NATO, dar se bucură de relaţii apropiate cu Alianţa, încearcă să-şi consolideze forţa militară, neglijată decenii la rând, în contextul creşterii tensiunilor cu Rusia în regiunea baltică.

"Dacă apare o situaţie de criză, vom fi considerabil mai bine pregătiţi, prin coordonarea planificării pe plan regional. Practic, vom putea reacţiona mult mai rapid", a declarat ministrul suedez al apărării, Peter Hultqvist.

Potrivit acestuia, resursele combinate ale celor trei state vor contribui la descurajarea unui potenţial inamic.

Suedia şi-a sporit în ultimii ani cheltuielile militare - inclusiv printr-un acord de achiziţie de rachete Patriot din SUA - şi şi-a aprofundat cooperarea militară cu NATO şi cu ţări învecinate cum este Finlanda, în răspuns la creşterea tensiunilor cu Rusia.

"Ştim că Rusia este pregătită să folosească forţa militară pentru a-şi îndeplini obiectivele politice. Ne întărim cooperarea cu alte ţări în regiune tocmai pentru a creşte capacitatea de prevenire a crizelor", a explicat ministrul suedez, potrivit Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel