Submarinul rusesc Stary Oskol va reveni în Marea Neagră, după reparații

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 06.11.2020, că echipajul submarinului Stary Oskol al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) desfășoară ultimele verificări înaintea ieșirii pe mare și efectuării transferului interflote din Marea Baltică în Marea Neagră, după încheierea reparațiilor planificate.

Specialiști din cadrul Statului major al FRMN au sosit cu o zi înainte la Baltiysk și au aprobat ieșirea personalului pe mare. De asemenea, aceștia au verificat partea materială a submarinului.

În luna aprilie 2019, submarinul Stary Oskol a ieșit din Marea Neagră pentru efectuarea marșului interflote către locul planificat de reparații, la unul dintre șantierele navale din nord-vestul Federației Ruse.

Comentariul autorului: Submarinul B-262 Stary Oskol este primul dintre cele șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3 ale FRMN, care a fost supus unui proces de reparații planificate la Șantierul Naval din Kronștadt (Marea Baltică). În prezent, în șantier se află al doilea submarin de acest tip, B-265 Kransodar.

Stary Oskol a ieșit din Marea Neagră pe 25.04.2019, după care a îndeplinit misiuni în portul sirian Tartus și în estul Mării Mediterane. Acesta a ajuns în șantier pe 31.01.2020, unde a fost reparat, pentru prima dată de la introducerea în dotarea FRMN pe 21.08.2014. Începând cu 01 noiembrie, echipajul submarinului a desfășurat activități de pregătire pentru luptă în Marea Baltică. Probabil, acestea au vizat verificarea capacității submarinului de a efectua transferul interflote.

După revenirea în Marea Neagră, este posibil ca unul din cele două submarine aflate în prezent în zonă, B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino, să fie deplasat în Marea Mediterană. Acest lucru va permite ca unul dintre submarinele B-261 Novorossiysk și B-237 Rostov pe Don aflate în portul Tartus să fie trimis în șantier pentru reparații.

În acest fel, Federația Rusă va reuși să mențină permanent câte două submarine în serviciul de luptă în Marea Neagră și Marea Mediterană. Alte două submarine se vor afla în șantier pentru reparații sau în marș între Marea Neagră, Marea Mediterană și Marea Baltică sau retur.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel