Submarinul nuclear Severodvinsk al Flotei ruse de Nord a lansat o rachetă Kalibr. Urmează Zircon?

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat că, pe 05.02.2021, submarinul nuclear Severodvinsk a distrus o țintă de coastă amplasată într-un poligon din Regiunea Arhanghelsk cu ajutorul unei rachete de croazieră de tip Kalibr.

“Astăzi, submarinul Severodvinsk a lansat o rachetă de croazieră Kalibr asupra unei ținte din poligonul Cizha din Regiunea Arhanghelsk. Lansarea rachetei a fost efectuată în regim normal, din imersiune, din unul dintre poligoanele de pregătire pentru luptă ale Flotei de Nord din Marea Barenț. Racheta de croazieră, după ce a parcurs o distanță de câteva sute de kilometri, a lovit cu precizie ținta amplasată în poligon”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția de presă Tass.

Submarinul nuclear Severodvinsk este primul submarin Proiect 885, din clasa Yasen. Acesta este, de asemenea, și primul submarin purtător de rachete de croazieră de tip Kalibr din dotarea Flotei de Nord.

Comentariul autorului: Probabil, lansarea în acest moment a unei rachete de croazieră de tip Kalibr de la bordul submarinului Severodvinsk face parte din procesul de pregătire a acestuia în vederea participării la testarea noii rachete hipersonice Zircon.

Potrivit planurilor curente ale conducerii Forțelor Navale ale Federației Ruse, în a doua parte a anului 2021, submarinul Severodvinsk se va alătura fregatei Amiral Gorshkov a Flotei de Nord, de la bordul căreia au loc lansările-test ale noii rachete. Este planificat ca submarinul să efectueze cel puțin trei lansări ale rachetei hipersonice Zircon.

 Pe parcursul anului 2021, fregata Amiral Gorshkov urmează să execute patru teste ale rachetei Zircon. Anterior, în anul 2020, de la bordul acesteia au fost efectuate trei lansări.

Ruși intenționează ca, în anul 2021, să finalizeze testele de stat ale rachetei hipersonice cu bazare navală Zircon, în așa fel încât, în anul 2022, aceasta să poată fi introdusă în dotare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel