Submarinul HMS Anson al Royal Navy se apropie cu pași repezi spre intrarea în serviciu

Eduard Pascu / 18 mai 2021 / 15:33
Submarinul HMS Anson Sursa foto: BAE Systems
Submarinul HMS Anson Sursa foto: BAE Systems

Noul submarin al Royal Navy, HMS Anson a fost scos din docul uscat pentru a fi supus unor teste, timp de două zile, în docul inundabil al șantierului naval BAE Systems din Barrow. 

”Acum se efectuează testarea finală și punerea în funcțiune a sistemelor, nava pregătindu-se pentru ultima etapă a testării, înainte de a se alătura celorlalte patru submarine de la Baza Navală din Faslane”, se arată într-un comunicat al Royal Navy citat de Naval News.

Echipajul submarinului Anson este prezent la teste, fiind implicat din ce în ce mai mult în procesul de construcție și amenajare a navei, se mai precizează în comunicat.

Etapele finale ale construcției au fost întârziate din cauza pandemiei. După testarea amănunțită și punerea în funcțiune a celor aproximativ 40 de sisteme esențiale, echipajul este responsabil pentru păstrarea integrității etanșe a navei, precum și de siguranța generală la bord, mai transmite Royal Navy.

La bordul lui HMS Anson, personalul BAE s-a alăturat echipajului condus de comandantul David 'Bing' Crosby. Au fost efectuate până acum teste în care s-au verificat motoarele, schimbarea modurilor de ventilație și introducerea aerului în rezervoarele de balast pentru plutire.

Nava a fost apoi mutată la Wet Dock Quay, cu ajutorul remorcherelor pentru următoarea etapă, respectiv scufundarea.

Submarinul este programat să intre în serviciul Royal Navy anul viitor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy