Submarinul american USS Toledo a spart gheața arctică la granița cu Rusia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Submarinul american cu putere nucleară USS Toledo a trecut prin gheață și a ieșit la suprafață în imediata apropiere a zonei arctice rusești. Videoclipul a fost publicat de Defense Media Activity, transmite publicația rusă Moskovsky Komsomolets. Informația a fost confirmată și de US Navy.

Submarinul nuclear USS Toledo din clasa Los Angeles al US Navy a ieșit la suprafață în Arctica în timpul unui antrenament Ice Exercise 2020. Se remarcă faptul că se efectuează manevre pentru a evalua disponibilitatea operațională a Statelor Unite și a țărilor aliate ale acesteia pentru a opera în regiune.

Potrivit publicației, ca parte a antrenamentului Ice Exercise 2020, submarinul a făcut o tranziție de la o bază din Connecticut de pe coasta de est a SUA la regiunea arctică.

Rusia explorează activ regiunea arctică. Pentru a proteja interesele naționale în zona arctică, au fost restaurate mai multe instalații militare ale Flotei de Nord în arhipelagul Franz Josef. Așadar, a fost construită o structură unică pentru a adăposti personalul militar, care este numit „Shamrock Arctic”. Acolo sunt desfășurate în special unități de apărare aeriană.

„Arctica este un coridor strategic - între Indo-Pacific, Europa și Statele Unite ale Americii - și este o concurență extinsă. Forța de submarine trebuie să mențină pregătirea prin executarea de antrenamente în condiții arctice pentru a se asigura că pot proteja interesele de securitate națională și să mențină echilibre de putere în Indo-Pacific și Europa, dacă este solicitată", a declarat viceamiralul Daryl Caudle, comandantul forței de submarine.

US Navy Arctic Submarine Laboratory cu sediul în San Diego, este organizația principală responsabilă de coordonarea, planificarea și executarea exercițiului Ice Exercise 2020 în care sunt implicate cinci națiuni, două submarine și peste 300 de militari pe parcursul celor trei săptămâni de operații.

 

 

Vezi și: Submarinul USS Jefferson City, din clasa Los Angeles, a părăsit Pearl Harbor după ce a fost modernizat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel