Submarinele ruseşti Krasnodar și Stary Oskol vor îndeplini misiuni în Marea Mediterană

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Submarinele Krasnodar și Stary Oskol ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) vor îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană până la sfârșitul anului 2020, după care se vor deplasa la Sankt Petersburg, pentru reparații planificate, a informat, joi, agenţia de ştiri TASScitând o sursă din industria constructoare de nave.

,,Se estimează că, la sfârșitul anului 2020, submarinele vor fi reparate la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, adică la societatea care le-a produs", a precizat sursa.

În luna aprilie 2019, submarinele Krasnodar și Stary Oskol au intrat în compunerea Grupării navale operative din Marea Mediterană, unde au înlocuit submarinele Veliky Novgorod și Kolpino, care au îndeplinit serviciul de luptă în coastele Siriei. La fiecare trei luni, a fost efectuată rotația echipajelor acestora.

Anterior, reprezentanții FRMN au anunțat că submarinul Stary Oskol va fi supus unui proces de reparații în nord-vestul Federației Ruse.

Șantierul Naval al Amiralității, parte a Corporației Constructoare de Nave, a construit șase submarine Proiect 636.3 pentru FRMN. Submarinele Rostov pe Don, Veliky Novgorod și Kolpino, aflate în compunerea Grupării navale operative din Marea Mediterană, au executat atacuri cu rachete de croazieră ale complexului Kalibr asupra unor obiective ale teroriștilor din Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel