Sub supravegherea rușilor, aeronave MiG-21 LanceR şi Eurofighter Typhoon, exerciţii alături de navele HMS Defender şi HNLMS Evertsen în Marea Neagră (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Royal Air Force/Twitter
Sursa foto: Royal Air Force/Twitter

Aeronave româneşti MiG-21 LanceR şi britanice Typhoons execută exerciţii alături de distrugătorul britanic HMS Defender şi fregata olandeză HNLMS Evertsen aflate în misiune în Marea Neagră.

În ziua în care distrugătorul britanic HMS Defender şi fregata olandeză HNLMS Evertsen au intrat în Marea Neagră, respectiv 14 iunie, pentru misiuni şi exerciţii alături cu aliaţii şi partenerii din regiune, de la Baza Aeriană Fetești și de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu s-au ridicat de la sol aeronave MiG-21 LanceR respectiv britanice Eurofighter Typhoon.

 

Principala misiune a distrugătorului HMS Defender este apărarea anti-aeriană a unei grupări de nave fiind echipată cu sisteme de rachete Sea Viper.

De când navele au intrat în Marea Neagră aeronavele MiG-21 LanceR și Eurofighter Typhoon au executat împreună cu navele exerciții și le-au asigurat protecția înaintată, conform unor surse din MApN.

 

Cele două nave fac parte din grupul de luptă condus de portavionul HMS Queen Elizabeth ce a încheiat un exerciţiu în Marea Mediterană. Acesta, conform convenției de la Motreux nu poate traversa strâmtorile Bosfor și Dardanele, dar cu flota de avioane F-35 poate asigura protecția navelor din Marea Neagră.

Misiunile aeronavelor MiG-21 și Eurofighter Typhoon au avut loc în timp ce Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că Flota rusă a început monitorizarea acțiunilor unor nave militare din Marea Britanie și Olanda, care au intrat în Marea Neagră.

“Forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au trecut la controlul acțiunilor distrugătorului Defender aparținând Forțelor Navale ale Marii Britanii și a fregatei Evertsen din cadrul Forțelor Navale ale Olandei, care, pe 14 iunie 2021, au intrat în Marea Neagră”, se arată într-un comunicat de presă al CNCA.

În ultimele zile Forțele Aerocosmice ale Rusiei au intensificat zborurile aeronavelor de cercetare A-50U în Marea Neagră și în Marea Baltică.

HMS Defender va ajunge la Odesa la sfârșitul acestei săptămâni.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel