Rusia a intensificat zborurile aeronavelor AWACS de tip A-50U în Marea Neagră și în Marea Baltică

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Sursele rusești de monitorizare a aviației de pe Twitter au semnalat faptul că, în ultimele două zile, în Rusia au fost înregistrate mișcări intense ale aeronavelor AWACS de tip A-50U din dotarea Forțelor Aerocosmice.

Astfel, pe 15.06.2021, avionul cu numărul de înregistrare RF-94268 a desfășurat activități specifice în zona Mării Baltice, în sprijinul celor două bombardiere strategice Tu-160 (RF-94100 și RF-94112), care au îndeplinit misiuni de patrulare în regiune, pe fondul manevrelor Baltops-2021 executate de NATO. Pe 16 iunie, avionul A-50U a revenit la Ivanovo, după misiune.

De asemenea, pe 16 iunie, avionul cu numărul de înregistrare RF-93952 a fost deplasat de la Ivanovo pe aerodromul din Mozdok, în sud-vestul Rusiei. Probabil, escala precede un zbor către Siria, în vederea înlocuirii aeronavei A-50U, care îndeplinește misiuni în cadrul Bazei Aeriene Khmeimim din Provincia Latakia.

Cu o zi înainte, pe 15.06.2021, o altă aeronavă AWACS, cu numărul de înregistrare RF-50610 a fost adusă de la Ivanovo la Anapa, pe litoralul Mării Negre. Ținând cont de faptul că deplasările avioanelor AWACS reprezintă un indiciu pentru pregătirea unor activități de zbor importante, care necesită coordonarea din aer, se poate aprecia că, în perioada următoare, sunt așteptate deasupra Mării Negre bombardierele strategice ale Aviației cu rază lungă de acțiune. Cel mai probabil, o misiune de acest gen va fi efectuată în zilele de 17 sau 18 iunie. Organizarea unei astfel de misiuni se datorează prezenței navale crescute a NATO în regiune. În prezent, în Marea Neagră se află distrugătorul american Laboon, distrugătorul britanic Defender și fregata olandeză Evertsen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel