Un distrugător britanic și o fregată olandeză au intrat în Marea Neagră. Rusia monitorizează activitățile acestora

Ionel Copcea |
Data publicării:
Distrugătorul HMS Defender, sursă foto: Royal Navy
Distrugătorul HMS Defender, sursă foto: Royal Navy

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat, pe 14.06.2021, că Flota rusă a început monitorizarea acțiunilor unor nave militare din Marea Britanie și Olanda, care au intrat în Marea Neagră.

“Forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au trecut la controlul acțiunilor distrugătorului Defender aparținând Forțelor Navale ale Marii Britanii și a fregatei Evertsen din cadrul Forțelor Navale ale Olandei, care, pe 14 iunie 2021, au intrat în Marea Neagră”, se arată într-un comunicat de presă al CNCA, preluat de agenția de presă Interfax.

Anterior, pe 11 iunie, în Marea Neagră a intrat și distrugătorul american Laboon. FRMN efectuează, de asemenea, și monitorizarea activităților acestuia în regiune.

Comentariul autorului: Intrarea distrugătorului Defender și a fregatei Evertsen în Marea Neagră a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter. Acestea au postat fotografii cu trecerea navelor prin Strâmtoarea Bosfor.

Cele două nave de luptă, care fac parte din gruparea portavionului britanic Queen Elisabeth, au venit din portul Istanbul, unde au efectuat o escală de mai multe zile.

Probabil, în Marea Negră, navele de luptă ale NATO vor desfășura activități comune cu forțe și mijloace din statele membre ale Alianței, precum și din țările partenere.

Este de așteptat ca acestea să participe la exercițiul ucraineano-american Sea Breeze-2021, care va începe pe 28 iunie în nord-vestul Mării Negre și pe teritoriul Ucrainei.

Ținând cont de prezența navală întărită a NATO în Marea Neagră, se poate aprecia că, în perioada următoare, nave de luptă ale FRMN și aviația din sud-vestul Rusiei vor desfășura activități de pregătire pentru luptă de amploare, în contrapartidă.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel