SUA vor livra Arabiei Saudite 300 de rachete pentru sistemele Patriot

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Pe 2 august, Departamentul de Stat al SUA a aprobat un viitor acord de vânzare a 300 de rachete de apărare antiaeriană Patriot în valoare de 3 miliarde de dolari Arabiei Saudite.

Potrivit unei declarații a ministerului, acesta a aprobat, de asemenea, un potențial acord de vânzare a sistemului de apărare antirachetă THAAD și a echipamentelor aferente către Emiratele Arabe Unite, la un cost estimat de 2,25 miliarde de dolari.

Declarația precizează că "această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă și de securitate națională ale Statelor Unite prin îmbunătățirea securității țării partenere, care este o forță pentru stabilitatea politică și progresul economic în regiunea Golfului", menționând că "propunerea propusă", vânzarea acestui echipament și sprijin nu va altera echilibrul militar de bază din regiune".

Aceasta a adăugat că acordul "va îmbunătăți capacitatea Arabiei Saudite de a contracara amenințările actuale și viitoare prin completarea stocului său în scădere de rachete GEM-T Patriot".

În ceea ce privește potențiala înțelegere pentru Emiratele Arabe Unite, Departamentul de Stat al SUA a explicat că include 96 de rachete pentru sistemul de apărare antiaeriană de mare altitudine (THAAD), echipamente de,comunicații THAAD și componente aferente, la un cost estimat de 2,245 miliarde de dolari.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel