SUA vor desfășura trupe suplimentare în Germania

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: US Army Facebook
Sursă foto: US Army Facebook

În timpul primei sale vizite la Berlin, șeful Pentagonului, generalul Lloyd Austin a subliniat angajamentul administrației Biden față de NATO și de securitatea Europei.

Astfel, conform declarației acestuia, SUA își vor crește prezența militară în Germania prin desfășurarea a aproape 500 de trupe suplimentare, transmite Reuters.

Vorbind în cadrul unei conferințe de presă la Berlin, alături de omologul său german Annegret Kramp-Karrenbauer, Lloyd Austin a spus că întărirea legăturilor cu Germania va fi ”o prioritate maximă” pentru administrația Biden.

”Astăzi, sunt fericit să anunț că vom crește prezența forței SUA în Germania”, a menționat el, adăugând că în timpul discuțiilor cu omologul său german, el a transmis intenția SUA de a suplimenta cu 500 de soldați trupele staționate permanent la Baza din Wiesbaden.

Austin a declarat că noua desfășurare, care ar putea avea loc încă din această toamnă, va crește capacitățile aliaților NATO în războiul electronic cibernetic.

”Aceste forțe vor consolida descurajarea și vor contribui la creșterea apărării în Europa și ne vor spori abilitățile existente de prevenire a conflictelor. Și, dacă este necesar, de a lupta şi de a câştiga”, a spus el.

Administraţia Joseph Biden a suspendat planurile fostului preşedinte american Donald Trump de retragere din Germania 12.000 din cei 35.000 de militari americani.

Decizia SUA de suplimentare a efectivelor militare din Germania intervine în contextul amplificării tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia.

Administraţia Joseph Biden a anunţat că susţine "suveranitatea Ucrainei".

Austin a evitat întrebările dacă desfășurarea de trupe suplimentare ar trebui interpretată ca un mesaj către Rusia pe fondul tensiunilor asupra Ucrainei, dar a subliniat valoarea militară pentru NATO de a avea mai multe trupe în Europa.

Occidentul și-a exprimat îngrijorarea în ultimele săptămâni cu privire la o imensă acumulare de forțe rusești aproape de granița estică a Ucrainei și în Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei să retragă trupele care sunt masate la frontierele Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel