SUA vor desfășura în Pacific o forță capabilă de operațiuni împotriva Chinei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

US Army intenţionează să desfăşoare în Pacific o forţă specială, dodată cu rachete și capabilă de operaţiuni informative, electronice, informatice împotriva Chinei.

Această forţă va avea probabil baza pe insule la est de Filipine şi Taiwan şi va fi echipată pentru lovirea unor ţinte pe uscat şi pe mare cu arme de precizie cu rază lungă de acţiune, cum ar fi rachetele hipersonice, eventual pentru a deschide calea navelor Marinei Militare în caz de conflict, arată Bloomberg, preluat de Agerpres.

Unitatea ar urma să contribuie la neutralizarea unor capacităţi chineze şi ruse deja existente, al căror rol este să împiedice apropierea grupurilor de portavioane americane de continentul asiatic, a declarat într-un interviu secretarul american al armatei, Ryan McCarthy.

Oficialul urmează să participe vineri la un eveniment la Washington, în cadrul căruia va prezenta detalii despre modul de acţiune al armatei în regiunea indo-pacifică.

McCarthy a precizat deja că planul de desfăşurare a forţei speciale va fi susţinut printr-un nou acord cu National Reconnaissance Office (Biroul Naţional de Recunoaştere), instituţia care dezvoltă şi controlează sateliţii de spionaj ai SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel