SUA, transfer de muniții în Europa. Cel mai mare transport din secolul XXI

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Forțele Aeriene americane au anunțat că au trimis cel mai mare transport de muniții din secolul acesta la baza aeriană din Ramstein, Germania.

Astfel, potrivit Forțelor Aeriene ale SUA, detașamentul 86 pentru Muniții de la baza Ramstein din Germania a primit cel mai mare transfer de armament și provizii militare din 2000 încoace. Este vorba de aproximativ 100 de containere care au fost trimise în Germania de SUA.

Transportul este cel mai mare de la operațiunea Forțelor Aliate din 1999, când NATO a bombardat Iugoslavia.

„Muniţiile pe care le-am primit vor fi folosite pentru viitoare teatre de operaţiuni şi pentru a consolida prezența Comandamentului Forţelor Americane în Europa”, a declarat sergentul David Head, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene.

Programul american de consolidare a prezenței în Europa a forțelor SUA a fost inițiat de Barack Obama în iunie 2014, ca răspus după ce Rusia a anexat Crimeea și a generat conflictul armat din Donbas, estul Ucrainei.

Scopul principal al programului a fost menținerea unei prezențe constante a Forțelor Armate ale SUA în Europa Centrală, protejarea țărilor amenințate de Federația Rusă și îmbunătățirea capacităților defensive ale acestor state.

În iunie 2018, miniștrii apărării din cadrul NATO au convenit asupra planului ”Four 30s” care prevede ca până în 2020, 30 de batalioane de armată, 30 de escadrile de avioane de luptă și 30 de nave de război, să fie capabile să se desfășoare pentru luptă în maximum 30 de zile.

În 2019, în Ulm, Germania, va fi înființat un nou centru de comandă NATO. Acesta va fi responsabil pentru desfășurarea rapidă a forțelor Alianței în caz de criză sau în timpul exercițiilor militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel