SUA sunt gata să transfere 2.000 de militari pentru a sprijini Israelul ca forță de consiliere și sprijin medical

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata israeliană, foto IDF, facebook
Armata israeliană, foto IDF, facebook

Departamentul Apărării al SUA a selectat aproximativ 2.000 de militari pentru o potențială desfășurare în sprijinul Israelului.

Pe măsură ce negocierile la frontieră continuă, armata americană a selectat aproximativ 2000 de soldați pentru a se pregăti pentru o potențială desfășurare în sprijinul Israelului, scrie The Wall Street Journal, făcând referire la o sursă din cadrul Pentagonului.

Intenția SUA este încă un indiciu al amplorii evenimentelor cu care se confruntă Israelul, o provocare fără precedent în ultimele decenii.

Chiar dacă intenția decidenților de la Pentagon se va concretiza, militarii NU vor fi implicați în misiuni de luptă, trupele americane urmând să fie utilizate ca forță de consiliere și sprijin medical.

Implicarea directă a militarilor americani la posibile ostilități nu este prevăzută, iar forțele terestre nu au fost puse în stare de pregătire.

În prezent, trupele sunt dislocate atât în ​​Orientul Mijlociu, cât și în Europa. După cum subliniază WSJ, rămâne neclar în ce circumstanțe și unde ar putea desfășura trupe SUA, dar decizia Pentagonului sugerează că administrația Joe Biden se pregătește să sprijine armata israeliană în cazul unei operațiuni terestre în Fâșia Gaza.

Anterior președintele american Joe Biden a spus asta Statele Unite pot ajuta atât Ucraina, cât și Israelul în lupta lor pentru independență.

Intenția Pentagonului vine după ce SUA au trimis deja în regiune două portavioane, împreună cu grupurile lor de luptă, ca o demonstrație de forță și descurajare în fața unei potențiale implicării în conflict a Iranului.

SUA au trimis, de asemenea, arme suplimentare, inclusiv interceptoare pentru Iron Dome, care este sistemul de apărare antirachetă al Israelului. 

Între timp, Casa Albă încearcă să obțină sprijin diplomatic pentru Israel din partea statelor arabe vecine, iar președintele Biden va sosi miercuri la Tel-Aviv pentru a da un semnal puternic de sprijin pentru aliatul său cel mai important din Orientul Mijlociu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel