SUA sprijină forțele navale ale Ucrainei cu nave Mark VI

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În urma unui incident care a avut loc în decembrie 2018 la întrarea în Marea Azov între Rusia și forțele ucrainene, Statele Unite și-au intensificat asistența pentru forțele navale ale Ucrainei.

Strâmtoarea Kerci a devenit un punct fierbinte atunci când navele rusești au izbit un remorcher ucrainean și au deschis focul asupra a două nave militare care îl însoțeau în timp ce traversa strâmtoarea. În urma incidentului, 24 de marinari ucraineni, împreună cu cele trei nave ale acestora, au fost sechestrate de Rusia. Atât marinarii, cât și navele au fost readuse în Ucraina toamna trecută după intense negocieri.

În iunie, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că a aprobat vânzarea către Ucraina a 16 nave de patrulare Mark VI. Acest gen de nave se află în dotarea US Navy Riverines. Versiunea din SUA are două sisteme de arme MK 50 de calibru 50 mm, operate de la distanță, două sisteme de arme MK 38 Mod 2 calibru 25 mm, operate de la distanță, un sistem optic avansat și alte două mitraliere de calibru 50 mm.

Acordul este în valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari. Conform Defense News vânzarea include 32 de sisteme MSI Seahawk A2, 20 sisteme radar electro-optice / infraroșu sau FLIR; 16 sisteme de identificare, 40 de tunuri MK44 30mm și echipamente de comunicare și suport nespecificate.

Citește și: Incidentul din Strâmtoarea Kerci: Marinarii ucraineni capturați de Rusia, rămân încă trei luni în arest

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel