Incidentul din Strâmtoarea Kerci: Marinarii ucraineni capturați de Rusia, rămân încă trei luni în arest

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Arestul provizoriu pentru şase marinari ucraineni a fost prelungit miercuri cu trei luni de către un tribunal rus, care urmează să decidă în cursul zilei asupra celorlalţi 18 membri ai echipajelor ucrainene capturate în cursul incidentului din noiembrie trecut în Marea Neagră, în apropiere de strâmtoarea Kerci, informează Reuters.

Toţi cei 24 de marinari se aflau la bordul a trei nave ucrainene asupra cărora gărzile de coastă ruse au deschis focul şi le-au sechestrat în 25 noiembrie trecut înainte de a intra în strâmtoarea Kerci, care asigură legătura între mările Neagră şi Azov. 

Moscova susţine că marinarii treceau ilegal prin apele Rusiei, acuzaţii negate de Kiev.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în iunie că soarta marinarilor ucraineni trebuie să fie judecată în legătură cu eliberarea cetăţenilor ruşi reţinuţi în Ucraina. Tribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării a informat în mai că Moscova ar trebui să elibereze marinarii imediat.

 

Rusia continuă să ignore decizia Tribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării


Tribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării a decis în luna mai că Rusia trebuie să îi elibereze pe cei 24 de marinari ucraineni luaţi prizonieri în 25 noiembrie 2018 în Strâmtoarea Kerci.

Marinarii au fost ridicaţi de pe trei nave, împotriva cărora marina militară rusă a deschis focul, în timp ce treceau prin strâmtoarea care leagă Marea Neagră de Marea Azov. Instanţa din Hamburg a cerut Rusiei să elibereze imediat navele şi marinarii şi a afirmat că atât Moscova, cât şi Kievul trebuie să se abţină de la orice acţiuni care ar putea agrava diferendul bilateral.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel