SUA sprijină aderarea Kosovo la Parteneriatul pentru Pace al NATO

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Sursă foto: www.Britannica.com
Sursă foto: www.Britannica.com

Statele Unite susțin aderarea Kosovo la programul Parteneriatul pentru Pace al NATO, deși au reamintit că o astfel de decizie necesită acordul tuturor celor 30 de țări membre ale Alianței.

Sprijinul SUA pentru Kosovo și aspirațiile sale în acest sens a fost exprimat de purtătorul de cuvânt al misiunii SUA la NATO, Jeffrey Adler.

Statele Unite sprijină aderarea Kosovo la instituțiile europene și euro-atlantice, inclusiv Parteneriatul NATO pentru pace, a afirmat Adler într-un răspuns scris pentru Radio Europa Liberă.

Jeffrey Adler a mai amintit că "toate deciziile Alianței, inclusiv Parteneriatul pentru Pace, sunt luate prin consens".

Prim-ministru kosovar, Albin Kurti, a subliniat că Kosovo va încerca să devină parte a programului Parteneriatul pentru Pace.

Din 30 de state membre NATO, 27 dintre ele au recunoscut Kosovo ca stat independent, în timp ce patru (Grecia, România, Slovacia și Spania) nu au recunoscut încă independența fostei provincii sârbe.

O nerecunoaștere de către cele patru state membre ar putea fi un obstacol politic în calea aderării Kosovo la Parteneriatul pentru Pace, a declarat săptămâna trecută o sursă NATO, amintind, de asemenea, principiul adoptării deciziilor prin consens al tuturor statelor membre.

Guvernul Kosovo a anunțat că a format deja un grup de lucru pentru aderarea la Parteneriatul pentru Pace.

Parteneriatul pentru Pace este un program NATO, care are ca scop construirea încrederii între statele membre NATO și alte țări din Europa.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel