SUA şi-au retras mai multe baterii de apărare antirachetă THAAD şi Patriot din Arabia Saudită

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sistem de apărare antirachetă THAAD
Sistem de apărare antirachetă THAAD

Imaginile prin satelit arată că mai multe baterii de rachete desfăşurate anterior în Arabia Saudită, inclusiv baterii THAAD şi rachetele Patriot, au fost retrase din zonă. Imaginile arată că retragerea s-a produs aproape de sfârşitul lunii august.

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a confirmat ulterior că activele de apărare antiaeriană au fost „redistribuite”, dar nu au furnizat detalii. Rachetele se aflau la baza aeriană Prince Sultan, lângă Riad, precizeaza Epoch Times.

Prinţul saudit Turki al-Faisal a criticat această evoluţie, spunând că SUA nu trebuie să scoată rachetele Patriot din Regat şi a subliniat că naţiunea are nevoie de asigurarea angajamentului militar al SUA.

Faisal a mai atras atenţia că momentul retragerii este complet nepotrivit pentru că „Arabia Saudită este victima atacurilor cu rachete şi a atacurilor cu drone, nu doar din Yemen, ci din Iran”.

Având în vedere invazia saudită din Yemen, miliţiile houthi, sprijinite de Teheran, au lansat rachete şi drone drept represalii, deşi atacurile sunt îndreptate în cea mai mare parte către sudul Arabiei Saudite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel