SUA salută introducerea în Constituţia Ucrainei a aspiraţiilor de aderare la NATO şi la UE

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ambasada SUA la Kiev scrie pe contul său de Twitter că susține introducerea în Constituţia Ucrainei a aspiraţiilor de aderare la UE şi la NATO, salutând, astfel, decizia parlamentarilor ucraineni de a adopta un proiect de lege în acest sens.

„Felicitări poporului Ucrainei pentru votul din Rada Supremă, care stabileşte ferm că obţinerea statutului de membru al NATO este o prioritate strategică pentru Ucraina. Statele Unite vor continua să sprijine aspirațiile Ucrainei de a adera la NATO și speră ca, la un moment dat, să salute Ucraina în cadrul Alianței" - se arată în mesajul postat pe contul de Twitter al Ambasadei SUA la Kiev, potrivit Rador.

Rata Supremă de la Kiev a adoptat, joi seară, o rezoluție prin care se adresează liderilor țărilor NATO, Consiliului Nord-Atlantic și Adunării Parlamentare a NATO, precum și parlamentelor naționale ale statelor membre, solicitând furnizarea unui plan de acțiune privind aderarea Ucrainei la Alianţă.

,,Rada Supremă îndeamnă liderii statelor membre ale NATO să aprobe, la summitul aniversar al Alianței de la Londra, din decembrie 2019, o viziune progresivă a dezvoltării relațiilor cu Ucraina, care să conducă la aderarea statului ucrainean la NATO și să înceapă în mod oficial un dialog individual cu Ucraina, cu recomandări şi sprijin practic, conţinând un plan de acțiune pentru aderarea Ucrainei la NATO" - se arată în rezoluția adoptată de legislativul ucrainean.

Deputații ucraineni au votat, în lectură finală, înscrierea în Constituţie a obiectivelor ţării de aderare la NATO şi la Uniunea Europeană, modificarea legislativă, iniţiată de preşedintele Petro Poroşenko, fiind aprobată de 334 de parlamentari. Ucraina modifică, astfel, Legea privind orientarea strategică a statului, pentru a înscrie în Constituţie intenţia de a obţine statutul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice.

La finele anului trecut, Petro Poroşenko a declarat că "aceste amendamente, prin forţa Legii fundamentale, vor obliga toate autorităţile şi instituţiile ucrainene, să asigure aderarea Ucrainei la UE și la NATO. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel