SUA: Rachete Patriot PAC-3, vânzare către Coreea de Sud

Darius Muresan / 16 sep 2018 / 12:31

Departamentul de Stat al Statelor Unite a aprobat vânzarea a  64 de rachete de interceptare Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3), către Coreea de Sud. Decizia urmează să fie aprobată și de Congresul american.

În vânzarea care mai trebuie aprobată de Congresul SUA, vor mai fi incluse două rachete de testare PAC-3, instruirea personalului, publicații și documentație tehnică, gamă și programe de testare, piese de schimb, dar și echipamente de instruire, informează janes.com. Contractul s-ar ridica la aproximativ 500 de milioane de dolari.

Coreea de Sud „va folosi sistemul de rachete Patriot pentru a-și îmbunătăți capacitatea de apărare antirachetă, pentru a-și apăra integritatea teritorială și pentru a descuraja amenințările la adresa stabilității regionale", a declarat un oficial american, adăugând că vânzarea propusă „va spori capacitățile militare defensive ale Coreei de Sud, pentru a se proteja împotriva agresiunii ostile și pentru a proteja aliații care se antrenează și operează în interiorul Coreei de Sud".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy