SUA, noi rachete balistice. Peskov: Intenție extrem de periculoasă. Putin, posibilă vizită în SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:
purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov

Planurile preşedintelui american Donald Trump ca SUA să dezvolte noi rachete balistice după retragerea din tratatul privind forţele nucleare intermediare sunt 'extrem de periculoase', a apreciat miercuri Kremlinul, transmite Reuters.

Vorbind despre intenţia Washingtonului de a se retrage din acest tratat, Trump a afirmat că SUA vor dezvolta noi rachete cu rază medie dacă Rusia şi China nu vor fi de acord să oprească dezvoltarea propriilor rachete.

'Este o intenţie extrem de periculoasă', a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, solicitat de jurnalişti să comenteze pe marginea declaraţiei lui Trump. 'Va face lumea mai periculoasă', a adăugat el.

Peskov a mai afirmat că Rusia şi SUA au discutat despre posibilitatea unei vizite a preşedintelui Vladimir Putin la Washington anul viitor.

Această posibilitate a fost evocată pe scurt în timpul prezenţei consilierului pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, în capitala Rusiei în această săptămână, dar deocamdată nu există planuri concrete, a menţionat Peskov.

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin au în plan o întrevedere luna viitoare la Paris, au declarat marţi surse oficiale. Aceasta ar fi prima întâlnire a celor doi lideri după summitul din iulie de la Helsinki, care a declanşat o furtună de critici legată de atitudinea prea conciliantă a lui Trump faţă de Kremlin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel