SUA este pregătită să lovească Siria. Listă cu posibilele ţinte

S.I. Catalin |
Data publicării:

Serviciile secrete americane și experții militari au elaborat o listă cu obiecte care vor fi atacate de rachete ale SUA în Siria.

Aceste obiecte au tangență cu producerea, păstrarea sau experimentarea armelor chimice notează CNN, care citează surse de la Casa Albă, potrivit Deschide.md.

Potrivit sursei, oficialul a declarat că o decizie de a ataca aceste ținte nu a fost luată, însă Pentagonul ar putea reacționa foarte rapid dacă regimul de la Damask va folosi din nou arme chimice contra opoziției. Rachetele vor lovi ținte doar dacă președintele Donald Trump va da o dispoziție în acest sens.

În același context, sursa CNN a declarat că SUA este îngrijorată de informațiile care vin din Siria și care arată că regimul Assad ar planifica să folosească arme chimice contra rebelilor din Idlib.

Regimul de la Damask a detașat mai multe elicoptere în acea zonă

Detașarea de elicoptere a avut loc în ultimele două săptămâni, iar SUA consideră că acestea ar putea fi folosite la un atac chimic.

SUA și-a exprimat îngrijorarea și în legătură cu folosirea armamentului convențional de către Damask, deoarece ar putea destabiliza situația din zonă și ar putea duce la o nouă criză umanitară.

Oficial regiunea Adlib intră în zona de influență a Turciei, aici operează grupări ale opoziției moderate, dar și radicali care se opun regimului Assad.

Anterior secretarul de Stat american, Mike Pompeo a declarat că Rusia și regimul de la Damask escaladează situația într-o zonă și așa instabilă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel