SUA confirmă: Bombardierele Chinei au simulat un atac asupra portavionului USS Theodore Roosevelt și a grupului său de luptă

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sură foto: USS Theodore Roosevelt Facebook
Sură foto: USS Theodore Roosevelt Facebook

Oficiali americani au confirmat că aviația militară a Chinei a simulat un atac împotriva portavionului american USS Theodore Roosevelt și a grupului său de luptă.

Amintim că la finalul săptămânii trecute, un grup de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt a intrat în Marea Chinei de Sud

Din grupul de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt mai fac parte crucișătorul cu rachete ghidate USS Bunker Hill (clasa Ticonderoga) și distrugătoarele cu rachete ghidate USS Russell şi USS John Finn (clasa Arleigh Burke).

Navele au intrat în Marea Chinei de Sud în cursul zilei de ieri, în aceeași zi în care Taiwanul a anunțat că mai multe bombardiere și avioane de vânătoare ale Chinei au intrat în zona de identificare a apărării aeriene, ca răspuns, pe fondul tensiunilor tot mai mari din regiune. 

SUA au subliniat că prezența US Navy în Marea Chinei de Sud are ca obiectiv operaţiuni de rutină prin care promovează „libertatea mărilor şi pentru a ne linişti aliaţii şi partenerii''.

Beijingul revendică cvasitotalitatea insulelor din Marea Chinei de Sud şi denunţă în mod regulat de operaţiunile americane în acest sector.

 

Bombardierele Chinei au simulat un atac împotriva portavionului american USS Theodore Roosevelt

 

Despre faptul că bombardiere ale Chinei și avioane de vânătoare au simulat un atac împotriva grupului naval american, condus de USS Theodore Roosevelt, Financial Times a scris de vineri. Potrivit acestora, piloții chinezi ar fi fost fost auziți în timp ce confirmau ordine care simulau un atac aerian și lansări de rachete împotriva grupului american.

Un oficial american a confirmat pentru Business Insider că aviația militară a Chinei a simulat un astfel de atac, dar a subliniat că aeronavele Beijingului nu s-au apropiat la mai puțin de 250 de mile (n.a. - aproximativ 400 de kilometri) de grupul american, navele americane fiind în afara razei de acțiune estimată a rachetelor anti-navă YJ-12 ale bombardierelor chinezești H-6.

„Grupul naval condus de Theodore Roosevelt a monitorizat îndeaproape toate activitățile Marinei Armatei de Eliberare a Poporului și a Forțelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului. În niciun moment nu a existat o amenințare reală pentru US Navy”, a precizat într-un răspuns pentru sursa citată și Mike Kafka, purtător de cuvânt al Comandamentului american pentru Indo-Pacific. 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel