China continuă să ameninţe Taiwanul. Opt bombardiere strategice H-6K au intrat în zona de identificare aeriană

Ministerul Apărării Naționale din Taiwan (MND) a confirmat recent că opt bombardiere și patru avioane de vânătoare ale Forţelor Aeriene Chineze au intrat, în cursul zilei de sâmbăta, în zona de identificare aeriană a apărării din sud-vestul țării (ADIZ).

Potrivit MND, opt bombardiere strategice H-6K și patru avioane de luptă J-16 au intrat, pe 23 ianuarie 2020, în zona de identificare aeriană a apărării. Ministerul Apărării a menționat că și aeronave de patrulare marină şi luptă antisubmarin ale Chinei au intrat în ADIZ, potrivit The Aviationist.

Ca răspuns, Armata taiwaneză și-a ridicat de la sol avioanele de luptă, a emise avertizări radio, iar sistemele de apărare aeriană au fost activate pentru a monitoriza activitatea avioanelor Forţelor Aeriene Chineze.

Taiwanul are un ADIZ (zona de identificare aeriană a apărării), creat de Forțele Armate ale Statelor Unite după cel de-al Doilea Război Mondial, care acoperă cea mai mare parte a strâmtorii Taiwanului, o parte a Mării Chinei de Est și spațiului aerian adiacent.

Ca și în cazul altor ADIZ-uri din întreaga lume, această zonă de identificare a apărării aeriene nu este definită în niciun tratat internațional și nu este reglementată de niciun organism internațional: este în mare parte peste spațiul aerian internațional (spațiul aerian teritorial începe doar la 12 mile de coastă), o intruziune într-un ADIZ nu reprezintă o încălcare a spațiului aerian suveran. ADIZ-urile se extind mult dincolo de teritoriul unei țări, de obicei în vecinătatea zonelor contestate, pentru a oferi țării mai mult timp să răspundă unor aeronave ostile.

 

Avioanele chineze au efectuat în 2020 un număr record de incursiuni în zona de apărare a Taiwanului

 

Avioanele militare chineze au efectuat anul trecut 380 de incursiuni în zona de identificare aeriană a apărării a Taiwanului, un nivel record, a anunţat un reprezentant al Ministerului apărării taiwanez, la începutul acestui an.

Taiwanul, ce se bucură de un sistem democratic, dar trăieşte sub ameninţarea constantă a Chinei, care consideră insula drept parte a teritoriului său.

,,Cele 380 de incursiuni în sud-vestul de ADIZ în 2020 au fost mult mai frecvente decât în trecut. Acest lucru constituie o ameninţare pentru securitatea regională şi naţională'', a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării taiwanez, Shih Shun-wen.

Avioanele chineze au vizat această zonă ''pentru a testa răspunsul militar, pentru a exercita o presiune asupra apărării noastre aeriene şi pentru a reduce spaţiul aerian necesar activităţilor noastre'', a adăugat el.

 

SUA: Beijingul să înceteze să mai facă presiunii militare asupra Taiwanului

 

Recent, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat că Statele Unite îndeamnă Beijingul să mai facă presiuni de natura militară, diplomatică și economică asupra Taiwanului și să se angajeze în schimb într-un dialog cu reprezentanții aleși din punct de vedere democratic ai acestei ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy