SUA cer sechestrarea petrolierului iranian reținut de Gibraltar

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Statele Unite au cerut autorităţilor din Gibraltar în numele asistenţei juridice să pună sub sechestru petrolierul iranian reţinut de o lună, în timp ce teritoriul britanic se pregăteşte să îl lase să plece, a anunţat joi ministerul public din Gibraltar, informează France Presse. 

Avocatul Joseph Triay, reprezentând ministerul public, nu a explicat în faţa Curţii supreme din Gibraltar motivele pe care se bazează cererea Departamentului Justiţiei american. 

Instanţa, care urmează să decidă prelungea sau imobilizarea petrolierului Grace 1, suspectat că transporta petrol în Siria încălcând un embargou european, a amânat şedinţa pentru ora 16:00 (14:00 GMT). 

Fără această solicitare, primită la 1:30 (23:30 GMT miercuri), "nava ar fi plecat", a declarat preşedintele Curţii, judecătorul Anthony Dudley. 

Între timp, căpitanul şi trei ofiţeri ai Grace 1, puşi în libertate pe cauţiune, au fost eliberaţi oficial, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului din Gibraltar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel