SUA avertizează: Succesorul lui Soleimani va avea o soartă similară dacă ucide americani

Eduard Pascu |
Data publicării:
Noul comandant al Forţei Quds
Noul comandant al Forţei Quds

Reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook, a avertizat că succesorul generalului iranian Qassem Soleimani (ucis într-un atac american la Bagdad pe 3 ianuarie) va avea o soartă similară dacă va ucide americani, a relatat cotidianul de limbă arabă Asharq al-Awsat, citat de Reuters.

Washingtonul l-a învinovăţit pe Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds a Gărzilor Revoluţionare iraniene, pentru atacurile comise de miliţiile controlate de Iran împotriva forţelor SUA din regiune, transmite Agerpres.

Teheranul a răspuns la asasinarea lui Soleimani, însărcinat cu extinderea influenţei Iranului în Orientul Mijlociu, prin lansarea unor rachete asupra unor ţinte americane din Irak, fără a fi ucişi soldaţi americani.

La scurt timp după moartea lui Qassem Soleimani, Iranul l-a numit pe Esmail Ghaani drept nou şef al Forţei Quds. Acesta a promis să continue proiectele predecesorului său.

''Dacă Ghaani urmează aceaşi cale a uciderii de americani, atunci el va avea aceeaşi soartă'', a declarat Brian Hook într-un interviu dat cotidianului Asharq al-Awsat.

El a menţionat că preşedintele Donald Trump a spus clar că ''orice atac contra americanilor sau contra intereselor americane va primi un răspuns decisiv''.

''Aceasta nu este o ameninţare nouă. Preşedintele a afirmat constant că va răspunde mereu în mod hotărât pentru a proteja interesele americane. Cred că regimul iranian înţelege acum că nu poate ataca America şi scăpa nepedepsit'', a accentuat Hook.

Tensiunile între Washington şi Teheran au sporit după ce, în 2018, Donald Trump a retras SUA din acordul internaţional privind programul nuclear al Iranului şi a impus noi sancţiuni dure asupra economiei iraniene.

Vezi și: Uciderea generalului iranian Soleimani: Iranul clasează drept ''teroriste'' toate forţele militare americane

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel