SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: Raytheon
Sursă foto: Raytheon

Zilele acestea un distrugător al US Navy a efectuat un test cu noile rachete SM-6 Dual II ale sistemului Aegis de intercepție a rachetelor balistice în cadrul programului FTM-33.

Obiectivul a fost interceptarea a două ținte formate din rachete balistice cu rază scurtă de acțiune (sub 1.000 de km) cu patru rachete Standard Missile-6 Dual II, transmite Naval News.

Pe baza observațiilor inițiale, o țintă a fost interceptată cu succes. În acest moment, nu putem confirma a doua țintă a fost distrusă, au precizat oficialii.

FTM-33 a fost cea mai complexă misiune executată de MDA (Missile Defense Agency). A fost al treilea test de zbor al unei nave echipate cu BMD Aegis, similar celui de la Deveselu și din Polonia, care utilizează racheta SM-6 Dual II.

Testul FTM-33 era programat inițial pentru decembrie 2020, dar a fost întârziat din cauza pandemiei.

Oficialii programului vor continua să evalueze performanța sistemului pe baza datelor obținute în timpul testului.

Nava folosită pentru test a fost distrugătorul USS Ralph Johnson (DDG 114).

2. Distrugato... (distrugator-uss-ralph-johnson_04399600.jpg)

Distrugator USS Ralph Johnson  Sursa foto: US Navy

Racheta SM-6 Dual II este concepută pentru a fi utilizată împotriva unei rachete balistice cu rază scurtă și medie de acțiune aflată în faza terminală a zborului.

Pe 13 septembrie 2011, România şi SUA au semnat Acordul privind amplasarea în România a sistemului de apărare al Statelor Unite împotriva rachetelor balistice. În mai 2016 scutul a devenit complet operațional.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel