SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată

Sursă foto: Raytheon
Sursă foto: Raytheon

Zilele acestea un distrugător al US Navy a efectuat un test cu noile rachete SM-6 Dual II ale sistemului Aegis de intercepție a rachetelor balistice în cadrul programului FTM-33.

Obiectivul a fost interceptarea a două ținte formate din rachete balistice cu rază scurtă de acțiune (sub 1.000 de km) cu patru rachete Standard Missile-6 Dual II, transmite Naval News.

Pe baza observațiilor inițiale, o țintă a fost interceptată cu succes. În acest moment, nu putem confirma a doua țintă a fost distrusă, au precizat oficialii.

FTM-33 a fost cea mai complexă misiune executată de MDA (Missile Defense Agency). A fost al treilea test de zbor al unei nave echipate cu BMD Aegis, similar celui de la Deveselu și din Polonia, care utilizează racheta SM-6 Dual II.

Testul FTM-33 era programat inițial pentru decembrie 2020, dar a fost întârziat din cauza pandemiei.

Oficialii programului vor continua să evalueze performanța sistemului pe baza datelor obținute în timpul testului.

Nava folosită pentru test a fost distrugătorul USS Ralph Johnson (DDG 114).

2. Distrugato... (distrugator-uss-ralph-johnson_04399600.jpg)

Distrugator USS Ralph Johnson  Sursa foto: US Navy

Racheta SM-6 Dual II este concepută pentru a fi utilizată împotriva unei rachete balistice cu rază scurtă și medie de acțiune aflată în faza terminală a zborului.

Pe 13 septembrie 2011, România şi SUA au semnat Acordul privind amplasarea în România a sistemului de apărare al Statelor Unite împotriva rachetelor balistice. În mai 2016 scutul a devenit complet operațional.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy