SUA au retras oficial Sudanul de pe lista ţărilor care susţin terorismul

Eduard Pascu |
Data publicării:

SUA au retras luni în mod oficial Sudanul de pe lista ţărilor care susţin terorismul, unde figura din 1993, a anunţat pe Facebook ambasada americană la Khartoum, transmite AFP.

'Perioada de notificare către Congres de 45 de zile expirând, secretarul de stat a semnat o notificare de anulare a desemnării Sudanului drept stat ce susţine terorismul. Măsura este în vigoare începând de la 14 decembrie', a indicat ambasada.

Această măsură, atât de aşteptată de Khartoum de la înlăturarea de la putere a autocratului Omar al-Bashir în aprilie 2019, ar urma să ofere o 'gură de oxigen' economiei acestei ţări în plin marasm. Prezenţa pe lista neagră împiedica investiţiile şi comerţul în Sudan, sub pedeapsa sancţiunilor, transmite Agerpres.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat la 19 octombrie retragerea Sudanului de pe această listă neagră.

La 23 octombrie, autorităţile de la Khartoum, negând orice 'şantaj', au acceptat, la presiunea Statelor Unite, să-şi normalizeze relaţiile cu Israel. De-abia după acest anunţ, Trump a notificat efectiv Congresul, la 26 octombrie, retragerea Sudanului de pe lista neagră.

Citește și: Rusia va înființa un punct de asigurare tehnico-materială al Forțelor Navale în Sudan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel