SUA au încheiat căutările avionului F-35 prăbușit în Pacific

Tudor Curtifan |
Data publicării:

SUA au decis încheierea participării la căutarea avionului F-35 prăbușit în urmă cu o lună.

Statele Unite ale Americii au încheiat participarea la căutarea la care participa alături de Japonia a avionului japonez F-35 Joint Strike Fighter.

Avionul de luptă a dispărut de pe radar în urmă cu mai bine de o lună, pe data de 9 aprilie 2019, în timpul unui zbor de antrenament deasupra Oceanului Pacific.

Imediat după prăbușire Statele Unite ale Americii și Japonia au început o vastă operațiune de căutare a avionului F-35.

La doar câteva ore după prăbușirea avionului de vânătoare F-35 Lockheed Martin, al aviaţiei japoneze, coada aparatului a fost găsită de către echipele ce desfășurau operațiunea de căutare. 

După prăbușirea avionului în Oceanul Pacific au apărut zvonuri cu privire la faptul că atât chinezii cât și rușii au demarat căutările aparatului prăbușit și una din cele două țări putea identifica locul accidentului înaintea Statelor Unite și Japoniei. Washingtonul a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

Aparatul F-35 se afla la 135 km est de baza aeriană din prefectura Aomori în momentul prăbușirii.

Avionul a pierdut contactul cu echipele de la sol la 30 de minute după decolarea împreună cu alte trei aparate. Acesta a fost primul accident al unui F-35A de a cincea generaţie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel